Afegeix-me a Favorits!

<b></b>
Mirador de Sant Joan de la Muntanya (Montblanc)

15 de desembre del 2021

 De Sitges a Canet de Mar per Montserrat i el Montseny

Sant Miquel del Fai

El Sender de Gran Recorregut GR 5, que des de Sitges a Canet de Mar descriu un gran arc al voltant de la ciutat de Barcelona i de la seva àrea metropolitana, passa per un seguit de conjunts orogràfics, les serralades Litoral i Prelitoral i alguns parcs naturals declarats. Itinerari ple d’atractius, molt recomenable, en el qual sorprèn l’extraordinària vàlua dels monuments i la varietat de paisatges que proporciona un marc geogràfic relativament limitat. 

El camí neix a Sitges i s’endinsa al Parc Natural del Garraf, territori de naturalesa càrstica i vegetació peculiar, ple de dolines i simes. Després, el sender baixa al Penedès, terra de vinyes, i comença a pujar a Montserrat, muntanya sagrada de Catalunya. Des de Montserrat l’itinerari es dirigeix al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac, travessa Sant Llorenç Savall, Gallifa i Sant Miquel del Fai, famós pels seus saltants d’aigua, baixa a Aiguafreda i s’endinsa al Parc Natural del Montseny. Un cop travessat aquest massís, el sender arriba a Sant Celoni i torna a pujar al Parc Natural del Montnegre-Corredor, que cal travessar per arribar a Canet de Mar, població eminentment costanera.Primera etapa.  Garraf (Sitges) - Olesa de Bonesvalls  (19,850 km)  (20 de novembre)

Segona etapa.  Olesa de Bonesvalls - Gelida  (19,530 km)  (18 de desembre)

Tercera etapa.  Gelida - Collbató  (23,080 km)  (22 de gener)

Quarta etapa.  Collbató - Rellinars  (22,070 km)  (19 de febrer)

Cinquena etapa.  Rellinars - Sant Llorenç Savall  (20,490 km)  (19 de març)

Sisena etapa.  Sant Llorenç Savall - Sant Miquel del Fai  (20,870 km)  (16 d'abril)

Setena etapa.  Sant Miquel del Fai - Tagamanent (collet de Sant Martí)  (19,670 km)  (7 de maig)

Vuitena etapa.  Collformic - Fogars de Montclús  (19,910 km)  (21 de maig)

Novena etapa.  Fogars de Montclús - Sant Celoni  (18,650 km)  (18 de juny)

Desena etapa.  Sant Celoni - Canet de Mar  (14,760 km)  (16 de juliol)
Normes de l'organització
 
1.- Els desplaçaments es faran en autocar, amb places limitades. Les inscripcions per poder obtenir el tiquet de l'autocar es podran fer a la Secretaria del Centre de 6 a 9 del vespre, o bé a través del web del Centre mitjançant tarjeta de crèdit, i es tancaran el dijous abans de cada sortida. No s'admetran inscripcions per telèfon ni sense l'abonament corresponent. L'organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d'exhaurir-se les places de l'autocar.
2.- Optativament, els qui s'hi inscriguin podran facilitar un telèfon de contacte, preferentment de mòbil.
3.- Un cop completada la llista d'inscripció, amb el nombre de places que s'hagi acordat, es podrà continuar amb una llista d'espera numerada. Aquesta llista d’espera podrà significar un segon autocar, o bé servir per completar la primera llista en el cas que algunes persones cancel·lin la seva inscripció. Els qui s’apuntin en aquesta llista d’espera, hauran de deixar, obligatòriament, un telèfon de contacte.
4.- Per participar en qualsevol sortida o activitat és necessari estar en possessió de la llicència/assegurança federativa. En cas contrari, s'haurà de contractar l'assegurança temporal a la secretaria del CET.
5.- En el cas que algun inscrit s'absenti el dia i hora de la sortida, sense haver-ho comunicat en dies anteriors, no se li podrà retornar l'abonament de l'autocar. La data límit serà el dissabte a les 13:00 hores.
6.- Totes les sortides, que són obertes a tothom, tindran lloc des de la Rambla d'Ègara, davant els ferrocarrils de la Generalitat, i seran de tot el dia. Es recomana portar roba i calçat adequats, així com l'avituallament necessari per a l'esmorzar i el dinar.
7.- L'organització no es farà responsable de qualsevol accident o dany que es pugui produir, però sempre vetllarà per tal d'evitar-los.
8.- Tanmateix, l'organització podrà alterar, modificar o improvisar qualsevol aspecte relacionat amb el programa de sortides. Qualsevol cas imprevist serà resolt pels vocals de la sortida.
9.- Les sortides que no es puguin fer a la data prevista, com a conseqüència del mal temps o altres motius, i hagin de ser posposades, quedaran automàticament ajornades al cap de setmana següent disponible.
10.- Es prega respectar el medi ambient, així com el pas de caminada: no és permès avançar els guies.