Afegeix-me a Favorits!

<b></b>
Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Camí a Sant Llorenç Savall

16 de juny de 2022

 

   6a etapa:          Sant Llorenç Savall - Sant Miquel del Fai               (20,870 km)

 

Diumenge, 16 d'abril


Itinerari: 

Sant Llorenç Savall, mas de la Creu de Presa, la Busqueta, camí del serrat del Savi, Sant Jaume de Vallverd, serra de la Codina, ca n'Àngel, Collet de Penjallops, Camp d'Obagols, torrent de la Ferreria, can Ciuró, Sot de la Baliarda, riera de Gallifa, Sant Feliu de Codines, camí de Can Bosc, Turó de les Abelles, serra de Sant Climent, Alzina de la Creu, cingles del Perer, riu Tenes i Sant Miquel del Fai. 

Descripció:

Des de Sant Llorenç Savall, municipi situat a la comarca del Vallès Occidental, iniciem aquesta sisena etapa del Sender dels Miradors que ens portarà fins al paratge natural de Sant Miquel del Fai, emplaçament emblemàtic de Catalunya, a la comarca del Vallès Oriental. Passarem pels afores de Sant Feliu de Codines, tot travessant un clar exemple del paisatge mes muntanyós del Vallès i passant per serres com La Codina, Marcells i Sant Climent.

Sant Jaume de Vallverd

Sortim des de l'aparcament del carrer del Torrent Micó (468 m). Seguim pel carrer del Bisbe Solà fins al capdamunt, on girem a l'esquerra pel carrer Barcelona. Travessem el pont sobre el torrent del Burc i prenem la pista de l'esquerra en direcció a la zona de la Busqueta i el serrat del Savi. Seguim el camí del serrat del Savi i passem pel costat de la casa de la Creu de Presa (495 m). Passada la casa deixem la pista per un camí a l'esquerra, que en suau ascens ens mena a la zona frondosa de la Busqueta (535 m). Creuem la pista de la Busqueta i seguim pel mateix camí en direcció a llevant. En una cruïlla de pistes abandonem el GR 5, que puja a l'esquerra pel Serrat del Savi, i seguim la pista de la dreta que ens menarà a Sant Jaume de Vallverd. La pista davalla i passem pel costat d'una bassa artificial per a incendis forestals. Ara seguim el camí de Sant Jaume de Vallverd fins arribar a l'ermita (573 m); acollidora i petita capella romànica del segle XII situada a la capçalera del torrent de Mascarell, sobre un contrafort rocós enmig del bosc. Lloc idoni per esmorzar. Ara seguim el camí en clar ascens cap a llevant fins arribar a la pista de Castellterçol (656 m); la seguim a l'esquerra i en una cruïlla trobem de nou el traçat del GR 5.

Anem planejant per la serra de la Codina, punt més alt de l'etapa (665 m). De mica en mica, arribem a una zona amb bones vistes sobre la vall i la serralada Litoral, amb els Cingles de Gallifa presidits pel Castell al capdavant i, més al fons, el Montseny. Deixem a l'esquerra el mas de Ca n'Àngel i arribem al Collet de Penjallops (551 m). La pista va davallant i creuant diferents línies d'alta tensió. Creuem el Camp d'Obagols i més endavant el torrent de la Ferreria (426 m); molt a prop hi ha la font del Malpàs. Deixem a la dreta els masos enrunats de Can Ciuró i Can Just i arribem a una cruïlla de camins; prenem en clar descens un corriol en direcció nord-est, sota una línia d'alta tensió, que ens mena al Sot de la Baliarda (372 m), just on creuem la riera de Gallifa. Ara, anem avançant paral·lels al torrent de la Baliarda per una vall ampla i oberta, amb vistes a la Mola de Sant Sadurní cap al nord. Creuem la ctra. BP-1241 (529 m) que ve de Sant Llorenç Savall, i assolim la Creu de Terme de Sant Feliu de Codines, punt on abandonem el GR 5 que travessa la ciutat.

Pont del Rossinyol (Sant Miquel del Fai)

Nosaltres passem sota les Roques d'en Pere Pericó i sortim del nucli urbà per la banda nord. Travessem el torrent de Can Bosc (495 m) i seguim direcció nord pel camí de Can Bosc fins assolir el Turó de les Abelles (606 m). Creuem la ctra. C-59 que ve de Castellterçol i seguim cap a llevant a buscar la serra de Sant Climent. A l'esquerra trobem el corriol que mena a la capella de Sant Climent del Flaquer. Seguim recte i arribem a l'Alzina de la Creu (629 m), cruïlla de camins on entronquem de nou amb el traçat del GR, molt a prop del gran mas del Perer.
Continuem cap a llevant, descendint cap al Sot de la Bassa o del Gorguet. Mes avall, sortim a un camí ample, just quan aquest fa un revolt, on seguim a l’esquerra cap a Sant Miquel del Fai. Als pocs metres, deixem el camí ample i prenem a la dreta un corriol (612 m) en suau baixada que s’orienta al nord-est fins a sortir a una marcada lleixa dels Cingles del Perer. El corriol ressegueix els cingles tot planejant i mantenint sempre a la dreta i avall la Vall del Tenes. Resseguim per sota el Cingle del Fitó i comencem a davallar. El corriol baixa per un antic grauet tot fent giragonses i desemboca a la ctra. BV-1485, que seguim a l’esquerra (480 m). Ara, seguim la carretera que ens porta, al cap d'un quilòmetre, fins al recinte de Sant Miquel del Fai, situat en un entorn natural espectacular (477 m). Creuem un bonic pont d'estil romànic sobre el riu Rossinyol i passem per sota d’una arcada entre parets de roca. Des d’aquest punt ens apropem a la porta d’entrada del recinte. Sant Miquel del Fai és un monestir erigit sobre un cingle en el segle XV i representa un bell exemple del gòtic a Catalunya. Final de la sisena etapa del Sender dels Miradors.


INFORMACIÓ DESTACADA   

Dificultat:  **  (20,870 kms)

Desnivells acumulats aproximats:   (+ 691 m) (- 673 m)

Lloc i hora de sortida de Terrassa: Rambla d’Ègara, davant els ferrocarrils de la Generalitat, a les 7 del matí. La tornada serà a la tarda. 

Observacions: El desplaçament es farà en autocar, amb plaçes limitades. Cal treure la inscripció a la secretaria del Centre, de 6 a 9 del vespre, o bé a través del web www.ce-terrassa.cat  del dia 3 al 13 d’abril, ambdós inclosos.

Notes: L’organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d'exhaurir-se les places de l’autocar. Us recordem que el dijous, dia 13 d’abril, serà l'últim dia d'inscripció, per tant preguem que us hi inscrigueu abans d'aquest dia. Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència/assegurança federativa. En cas contrari, heu de contractar l'assegurança temporal a Secretaria.

Preu de la inscripció: 20 €

Organitza: Vocalia de Senders.DESCÀRREGUES

Sant Llorenç Savall - Sant Miquel del Fai      

Full de ruta 6ª etapa, Sant Llorenç Savall - Sant Miquel del Fai  

Track GPS 6ª etapa, Sant Llorenç Savall - Sant Miquel del Fai

Àlbum de fotos 6ª etapa, Sant Llorenç Savall - Sant Miquel del Fai