Afegeix-me a Favorits!

<b></b>
Cim de la Roca Falconera (Parc Natural de la Serra de Montsant, El Priorat)

4 de maig del 2014


 
VOCALIA DE SENDERS       
Senders de Gran Recorregut      



 Els camins secrets del Sant Greal      
 De Terrassa al Santuari de Núria a la recerca del Calze Sagrat      


Temporada 2014 - 2015
 
Després de dues temporades immersos en els Camins de Tramuntana, on hem recorregut plegats rutes transfrontereres seguint les petjades dels maquis, per camins d'incomparable bellesa del nord de Catalunya, enguany la Vocalia de Senders us proposa una altra aventura, no menys interessant, i és la de seguir un traçat entre dos dels monestirs més emblemàtics de Catalunya, com són el Monestir de la Mare de Déu de Montserrat i el Santuari de la Mare de Déu de Núria, on recorrerem la Catalunya Central, tot passant per una sèrie d'ermites, esglésies i catedrals de diverses èpoques, enmig d'un bell entorn natural que ens proporciona el nostre territori.

Aquest traçat hem cregut oportú batejar-lo com "Els camins secrets del Sant Greal", segu¡nt la tradició novel·lesca de l'Edat Mitjana, en què va donar el Calze Sagrat el misteri i l'impuls de la recerca per part d'alguns dels cavallers de la Taula Rodona, des de Perceval fins a Galahad. El Sant Greal és la copa que hauria fet servir Jesucrist en l'Últim Sopar amb els seus deixebles, i en la qual Josep d'Arimatea hauria recollit la sang que rajava del costat de Jesús, que el centurió romà travessà amb la seva espasa. Es tracta, com el Sant Sudari que l'amortallà, d'una de les relíquies més preades del cristianisme. La història del Sant Greal, però, sovint es barreja amb el mite. Les llegendes artúriques, el cavaller Perceval, les històries dels templers, "El codi Da Vinci" de Dan Brown o la pel·lícula "Indiana Jones i l'última croada" són només algunes versions, més o menys afortunades i més o menys realistes, de la història del Greal.
La llegenda segons la qual el Sant Greal era una font de poder de la qual emanava riquesa i abundància sense límits, i que donava la victòria a aquell que el posseís, féu que el comandant en cap de les SS i ministre de l'Interior del III Reich, el polític Heinrich Himmler viatgés en plena Guerra Mundial fins al Monestir de Montserrat, doncs el servei d'espionatge nazi li informà que el Sant Greal romania custodiat en aquest monestir català. El cert, però, és que el viatge fou en va, doncs després de regirar totes les dependències del monestir, el Sant Greal havia desaparegut...
...i la nostra llegenda diu que uns excursionistes havien rebut l'encàrrec del sant abat de traslladar-lo al Santuari de Núria abans de l'arribada del dirigent nazi, però per misterioses circumstàncies l'expedició no arribà a bon port i en algun punt indeterminat entre aquests dos monestirs sembla que resta amagat el tan preuat i sagrat calze. Així doncs, us emplacem a tots els qui veniu sovint a les nostres caminades de senders a seguir amb nosaltres, la propera temporada, aquest traçat romeu des de Terrassa al Santuari de Núria a la recerca del Calze Sagrat.

 
Presentació de la temporada:
Els camins secrets del Sant Greal. A la recerca del Calze Sagrat


Primera etapa.  Terrassa - Monestir de Montserrat  (24,150 km)  (21 de setembre)

Segona etapa.  Monestir de Montserrat - Pont de Vilomara  (27,390 km) (26 d'octubre)

Tercera etapa.  Pont cde Vilomara - Navarcles  (21,710 km)  (16 de novembre)

Quarta etapa.  Navarcles - Calders  (19,660 km)  (14 de desembre)

Cinquena etapa.  Calders - L'Estany  (24,450 km)  (18 de gener)

Sisena etapa.  L'Estany - Sant Bartomeu del Grau  (25,980 km)  (22 de febrer)

Setena etapa.  Sant Bartomeu del Grau - Els Munts  (25,460 km)  (22 de març)

Vuitena etapa.  Els Munts - Sant Jaume de Frontanyà  (26,790 km)  (19 d'abril)

Novena etapa. Sant Jaume de Frontanyà - Santuari de Montgrony  (20,190 km)  (17 de maig)

Desena etapa.  Santuari de Montgrony - Planoles  (19,880 km)  (14 de juny)

Onzena etapa. Planoles - Santuari de Núria  (15,950 km)  (28 de juny)
 



*

**
NORMES DE L’ORGANITZACIÓ


1.- Els desplaçaments es faran en autocar, amb places limitades. Les inscripcions per poder obtenir el tiquet de l'autocar es podran fer a la Secretaria del Centre de 6 a 9 del vespre, o bé a través del web del Centre mitjançant tarjeta de crèdit, i es tancaran el dijous abans de cada sortida. No s'admetran inscripcions per telèfon ni sense l'abonament corresponent. L'organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d'exhaurir-se les places de l'autocar.

2.- Un cop completada la llista d'inscripció, amb el nombre de places que s'hagi acordat, es podrà continuar amb una llista d'espera numerada. Aquesta llista d’espera podrà significar un segon autocar, o bé servir per completar la primera llista en el cas que algunes persones cancel·lin la seva inscripció. Els qui s’apuntin en aquesta llista d’espera, hauran de deixar, obligatòriament, un telèfon de contacte.

3.- Per participar en aquestes caminades cal que tingueu la llicència/assegurança federativa. En cas contrari, heu de contractar l'assegurança temporal a la secretaria del CET.

4.- A partir de l'horari de tancament de secretaria el divendres anterior a la sortida, no es podrà retornar l'abonament del tiquet de l'autocar en el cas que algun inscrit comuniqui la seva absència, amb l'excepció del cas en què hi hagi una llista d'espera i es puguin reomplir les places de l'autocar.

5.- Totes les sortides, que són obertes a tothom, tindran lloc des de la Rambla d'Ègara, davant els ferrocarrils de la Generalitat, i seran de tot el dia.

6.- Es recomana portar roba i calçat adequats, així com l'avituallament necessari per a l'esmorzar i el dinar. 

7.- L'organització no es farà responsable de qualsevol accident o dany que es pugui produir, però sempre vetllarà per tal d'evitar-los.

8.- Tanmateix, l'organització podrà alterar, modificar o improvisar qualsevol aspecte relacionat amb el programa de sortides. Qualsevol cas imprevist serà resolt pels vocals de la sortida.

9.- Les sortides de GR que no es puguin fer a la data prevista, com a conseqüència del mal temps o altres motius, i hagin de ser posposades, quedaran automàticament ajornades al cap de setmana següent disponible.

10.- Es prega respectar el medi ambient, així com el pas de caminada: no és permès avançar els guies.