Afegeix-me a Favorits!

<b></b>
Ermita de Sant Roc (Cabassers, comarca del Priorat)

2 de juny del 2014


 
VOCALIA DE SENDERS       
Senders de Gran Recorregut      



 Els camins secrets del Sant Greal      
 De Terrassa al Santuari de Núria a la recerca del Calze Sagrat      



1a etapa.   Terrassa (Plaça Vella) - Monestir de Montserrat  (24,150 km)
Pelegrinatge al Monestir de Montserrat seguint part del camí romeu i carenejant per les serres de l'Hospici i de Cul de Portadora


Diumenge, 21 de setembre

Comencem, en aquesta primera etapa, el camí que ens ha de dur fins al Santuari de Núria, a la recerca del Sant Greal. El recorregut d'aquest primer tram entre Terrassa i la muntanya de Montserrat serà un híbrid entre el clàssic camí romeu a Montserrat i un tram espectacular carenejant per la serra de Torrella, la serra de l'Hospici i la serra de Cul de Portadora, serres situades a l’extrem de ponent del Vallès Occidental davant del Massís de Montserrat i separades d’aquest pel riu Llobregat. Al llarg de la ruta gaudirem de magnífiques panoràmiques, si la Vacarissana ho permet. Des de Monistrol de Montserrat, seguirem la drecera dels Tres Quarts fins a la plaça del Monestir.

Montserrat
Sortim des de la Plaça Vella (279 m), davant mateix de la Parròquia del Sant Esperit, i passem per davant de l'Ajuntament, el Raval de Montserrat, carrer del Pare Llaurador i carrer Sant Marc fins a sortir de la ciutat pel barri de Can Boada, tot travessant la Riera del Palau (307 m); ja som al camí romeu, el GR 96, que ens mena en primer terme a la urbanització de Can Gonteres. Seguim el Camí dels Bressols, que és el camí vell de Terrassa a Vacarisses. El camí va just pel límit del terme de Viladecavalls i Terrassa i baixa a la riera de Gaià. Des d'aquest punt, el camí s'enfila lentament fins a Collcardús pel costat dret de la carretera C-58. Passat el Molinot, sortim a la carretera, que travessem, i ens enfilem al Coll Cardús (446 m), per sobre el túnel. Seguim el Camí de Collcardús que amb una suau davallada ens porta a la Riera del Boixadell (312 m), a la urbanització de Torreblanca de Vacarisses. Travessem la C-58 per sota un pont.

En aquest punt, deixarem l'itinerari del camí romeu, que segueix en direcció nord-oest cap a l'estació de Torreblanca, i comencem a remuntar suaument en direcció a la serra de Torrella, seguint paral·lels al torrent de l'Obaga de Can Torrella fins arribar al Pas del Camí Vell (460 m), just on trobem el coll de l'Orpina. Davallem un xic i tornem a remuntar fins al coll de Bram (452 m), sota les Roques de La Frau i amb bones perspectives a ponent del Turó dels Ducs i el Turó de Sant Salvador de les Espases. Un suau ascens carenejant per la serra de l'Hospici ens durà al Puig de l'Hospici (518 m).

Sant Salvador de les Espases
Tot seguit, passem pel coll del Roure, sota el Turó de la Socarrada, i el coll de les Bruixes (389 m). Voregem els penyassegats on les vistes són espectaculars: per un costat la majestuosa muntanya de Montserrat i per l'altre les agrupacions d'urbanitzacions. Seguim carenejant fins al coll de la Portadora (428 m), des d'on paga la pena fer el cim del Cul de Portadora (461 m). Davallem per la serra de Cul de Portadora passant pel coll de Cabra (318 m) fins arribar a l'antic i enrunat Hostal de la Creu de la Guardiola (261 m), a les portes de Monistrol de Montserrat.

Des de Monistrol (152 m), anirem a cercar el Camí dels Tres Quarts. Travessem el pont per sobre el riu Llobregat i pugem pel carrer del Pont i carrer Sant Pere fins a la Plaça de la Font Gran. Travessem la carretera BP-1121 i seguim pel sender en forta pujada fins a Coll Cabiró (304 m), on trobem un pal indicador. Seguim ascendint fins a trobar una pista més ampla on girem a l’esquerra, ara en ascensió més lleugera. Caminem una bona estona per un terreny descobert de vegetació i molt assolellat. Des d'aquest punt, gaudim d’unes privilegiades vistes de la vila de Monistrol. Arribem a la cruïlla de la drecera dels Tres Quarts, marcada amb un indicador. Prenem el corriol de la dreta i iniciem una pujada pronunciada i progressiva. Travessem el torrent de la Font del Boix i el torrent de la Maçanera, i més amunt, el torrent de l'Erola. Girem a la dreta en una bifurcació de camins, d’on prové el camí de les Aigües, i afrontem el darrer tram de forta pujada, fins a superar el coll de les Baranes (621 m). Connectem amb el camí de la Santa Cova i ascendim per uns graons amb fort pendent. Passem per davant de l’estació superior de l’aeri i, finalment, per unes escales més estretes accedim a la plaça de la Creu del Monestir de Montserrat (721 m). Final de la primera etapa a la recerca del Sant Greal.



INFORMACIÓ DESTACADA

         
Dificultat:  **

Desnivells acumulats aproximats:   (+ 1.117 m) (- 725 m).

Organitza: Vocalia de Senders.
 
 
 
 
 

Full de ruta de la 1ª etapa, Terrassa - Monestir de Montserrat

Àlbum de fotos 1ª Etapa, Terrassa - Monestir de Montserrat