Afegeix-me a Favorits!

<b></b>
Cim de la Roca Falconera (Parc Natural de la Serra de Montsant, El Priorat)

18 d’agost del 2012

SENDERS DE GRAN RECORREGUT

TEMPORADES 2012 – 2014
                           



                                   
   Camins de Tramuntana
"dels nyerros als maquis"



Del Cap de Creus al Canigó per la serralada pirinenca

  
La passada temporada vàrem recórrer un gran camí temàtic dedicat al centenari de la nostra Entitat, el Camí dels Nyerros, un camí ple d'història inspirat en el moviment dels Nyerros, sorgit en els segles XVI i XVII; i avui, en petits cercles de gent de muntanya del Ripollès i el Vallespir es comenta de la presència d'alguns nyerros en els temps actuals: hom assegura haver vist els darrers nyerros en un capvespre d'estiu, tot assaborint unes fresques "birres" prop de Nyer, concretament al veí poble d'Olette...

                                                                                                Cap de Creus

Enguany, hem trescat pel sud de Catalunya, des del refugi del Caro al santuari de Pinós, completant el GR 171, tot fent un petit parèntesi entre el Camí dels Nyerros i la gran ruta  temàtica  que  hem  dissenyat  per  a  les dues  properes temporades  de senders, i que hem batejat  com a "Camins de Tramuntana, dels  nyerros  als maquis". Un itinerari fascinant, per senders poc fressats i indrets del tot sorprenents, inspirat en sòlides fonamentacions històriques. Des del mar a la muntanya, aquest traçat segueix fidelment els camins transfronterers que empraven els Maquis, aquells que lluitaren contra el règim franquista.

Així doncs, el proper mes de setembre engegarem aquest gran itinerari temàtic sobre el moviment dels maquis, aquell grup de guerrillers republicans que, exiliats a la França ocupada pels nazis, lluitaren primer a les ordres de la resistència francesa fins a l'alliberament de París i que després, durant les dècades dels anys 40 i 50 del segle passat, portaren a terme innumerables accions de sabotatge al règim franquista, qui s'encarregà de  silenciar aquestes  accions en una època en que la població estava més ocupada en sobreviure per les dificultats de la postguerra, tant civil com mundial, que  no  pas  en  preocupar-se  per  les  accions d'aquest moviment d'alliberament nacional.



CAMINS DE TRAMUNTANA. PRIMERA PART:

CAP DE CREUS - SANT LLORENÇ DE CERDANS



Presentació de la temporada:
Camins de Tramuntana. Del Cap de Creus al Canigó per la serralada pirinenca


Primera etapa.  Cap de Creus - Port de la Selva (19,760 km) (16 de setembre)

Segona etapa.  Port de la Selva - Colera (24,360 km) (18 de novembre)

Tercera etapa.  Colera - Coll de Banyuls (17,280 km) (16 de desembre)

Quarta etapa.  Coll de Banyuls - Cantallops (22,900 km) (20 de gener)

Cinquena etapa.  Cantallops - La Jonquera (24,970 km) (10 de febrer)

Sisena etapa.  La Jonquera - La Vajol  (21,340 km) (24 de febrer)

Setena etapa.  La Vajol - Tapis (19,310 km) (17 de març)

Vuitena etapa.  Tapis - Albanyà (21,090 km) (21 d'abril)

Novena etapa.  Albanyà - Sant Llorenç de Cerdans (20,600 km) (19 de maig)

Desena etapa.  Sorpresa (Dinar de Germanor) (16 de juny)


*


CAMINS DE TRAMUNTANA. SEGONA PART:

SANT LLORENÇ DE CERDANS - PICA DEL CANIGÓ
 


Primera etapa.  Sant Llorenç de Cerdans - Sadernes  (27,920 km) (22 de setembre)

Segona etapa.  Sadernes - Beget  (20,090 km) (20 d'octubre)

Tercera etapa.  Beget - Comanegra - Beget  (19,050 km) (17 de novembre)

Quarta etapa.  Beget - Rocabruna  (23,340 km) (15 de desembre)

Cinquena etapa.  Rocabruna - Prats de Molló  (16,730 km) (19 de gener)

Sisena etapa.  Prats de Molló - Molló  (17,640 km) (16 de febrer)

Setena etapa.  Molló - Setcases  (17,960 km) (13 d'abril)

Vuitena etapa.  Setcases - Vallter 2000  (13,890 km) (4 de maig)

Novena etapa.  Vallter 2000 - Castell (Casteil)  (27,950 km) (1 de juny)

Desena etapa.  Vernet-les-Bains - Xalet de Cortalets (10,170 km) (28 de juny)

Onzena etapa.  Cortalets - Cim del Canigó - Cortalets - Taurinyà (8,580 km + 9,610 km) (29 de juny)
 
Etapa cloenda amb DINAR de GERMANOR, matinal per la serra de l'Obac (15,360 km) (13 de juliol)


*

*
*
NORMES DE L’ORGANITZACIÓ


1.- Els desplaçaments es faran en autocar, amb places limitades. Les inscripcions per poder obtenir el tiquet de l'autocar es podran fer a la Secretaria del Centre de 6 a 9 del vespre, o bé a través del web del Centre mitjançant tarjeta de crèdit, i es tancaran el dimecres abans de cada sortida. No s'admetran inscripcions per telèfon ni sense l'abonament corresponent. L'organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d'exhaurir-se les places de l'autocar.

2.- Un cop completada la llista d'inscripció, amb el nombre de places que s'hagi acordat, es podrà continuar amb una llista d'espera numerada. Aquesta llista d’espera podrà significar un segon autocar, o bé servir per completar la primera llista en el cas que algunes persones cancel·lin la seva inscripció. Els qui s’apuntin en aquesta llista d’espera, hauran de deixar, obligatòriament, un telèfon de contacte.

3.- Per participar en aquestes caminades cal que tingueu la llicència/assegurança federativa. En cas contrari, heu de contractar l'assegurança temporal a la secretaria del CET.

4.- A partir de l'horari de tancament de secretaria el divendres anterior a la sortida, no es podrà retornar l'abonament del tiquet de l'autocar en el cas que algun inscrit comuniqui la seva absència, amb l'excepció del cas en què hi hagi una llista d'espera i es puguin reomplir les places de l'autocar.

5.- Totes les sortides, que són obertes a tothom, tindran lloc des de la Rambla d'Ègara, davant els ferrocarrils de la Generalitat, i seran de tot el dia.

6.- Es recomana portar roba i calçat adequats, així com l'avituallament necessari per a l'esmorzar i el dinar. 

7.- L'organització no es farà responsable de qualsevol accident o dany que es pugui produir, però sempre vetllarà per tal d'evitar-los.

8.- Tanmateix, l'organització podrà alterar, modificar o improvisar qualsevol aspecte relacionat amb el programa de sortides. Qualsevol cas imprevist serà resolt pels vocals de la sortida.

9.- Les sortides de GR que no es puguin fer a la data prevista, com a conseqüència del mal temps o altres motius, i hagin de ser posposades, quedaran automàticament ajornades al cap de setmana següent disponible.

10.- Es prega respectar el medi ambient, així com el pas de caminada: no és permès avançar els guies.