Afegeix-me a Favorits!

<b></b>
Les Tres Creus a la Mola d'Estat (Muntanyes de Prades)

2 de març del 2013

SENDERS DE GRAN RECORREGUT

TEMPORADA 2012 – 2013

Camins de Tramuntana
"dels nyerros als maquis"



Del Cap de Creus al Canigó per la serralada pirinenca

Primera part:    Cap de Creus – Sant Llorenç de Cerdans*****


Etapa cloenda de la Primera part dels Camins de Tramuntana
Dinar de germanor especial de maquis

Diumenge, dia 16 de juny


Com a sortida de cloenda de la temporada d’enguany dels Camins de Tramuntana, des de la Vocalia de Senders us convidem a participar en una sortida que, per primera vegada en els cent anys d’història de la nostra Entitat, esdevindrà una sortida sorpresa.


Per evitar les possibles interferències de les agències de detectius privats, com “Método 3” i el CIS, que actuen impunement per tot el país, hem considerat que no podem donar informació, ni tan sols pistes, tant del recorregut, com de l’indret, com del restaurant on celebrarem la secreta cloenda de la primera part dels Camins de Tramuntana. Tant és així, que les instruccions del desplaçament li seran donades al conductor de l’autocar a cau d’orella, en el mateix moment de la sortida. Lamentem de tot cor no poder donar-vos informació detallada del recorregut, sobretot als companys que porten GPS, que no podran gaudir el dissabte anterior a la sortida, tot carregant-ne el track.

Però que ningú no s’alarmi, serà una matinal per obrir gana i poder degustar els diferents plats per al dinar del restaurant. Això sí, us podem garantir que us ho passareu d'allò més bé. La informació que us podem facilitar de moment és estrictament la del material necessari per aquesta sortida de cloenda:


motxilla
botes
roba d’abric
guants
paraneus
crema solar
queviures (esmorzar inclòs)
piolet i grampons (opcionals)
capelina
paper de vàter
frontal (per si s’allarga)
ulleres de sol
aigua i/o begudes isotòniques
Ah! … i plànol de la zona.

I alguna dada més que us podem facilitar, com per exemple que el desnivell de la sortida estarà comprès entre 0 i 8.848 metres i que la longitud no serà menys de 10 kms. i no més de 50 kms.

Tot seguit, us oferim una descripció secreta de l’itinerari, amb alguna pista per als més espavilats:

 “…arranquem des de la plaça major del poble i enfilem per la carena en marcada direcció nord que puja cap el turó, on gaudirem d’unes esplèndides vistes. Davallarem per la vessant oposada cap a la Pinassa, punt des d’on seguirem davallant en direcció a la creu de terme. Des d’aquí canviem d’orientació i marxem vers ponent, i amb una suau remuntada assolirem el cim del Tossal. Ara, davallarem en direcció sud cap el coll, punt des d’on començarem a resseguir la bonica serra, i des d’on podrem gaudir d’esplèndides vistes a banda i banda, per davallar finalment cap el torrent. Arribats al fons del torrent, enfilarem suaument una nova carena, tot canviant de direcció, i ens dirigirem cap a dalt d’un nou turó, per fer una parada i poder fruir de les meravelloses vistes que ens ofereix la serra. Per fi, davallarem del turó definitivament cap a les taules preparades per a la celebració del dinar de maquis dels Camins de Tramuntana d’enguany...”


Dinar de cloenda. Per acabar la jornada en un ambient de germanor, com ja és tradicional, farem un dinar especial de maquis com a cloenda de la primera part dels Camins de Tramuntana. El preu del dinar, amb cafè inclòs, serà de 20 €, encara que, com sabeu, els qui heu vingut periòdicament a les etapes d'aquesta primera temporada us sortirà molt més barat, segons el nombre d’etapes que hàgiu fet. En el moment de fer la inscripció a la secretaria del Centre, no s'haurà de triar cap menú, i només s'haurà d'abonar el tiquet de l'autocar.


Menú especial maquis:


Primer plat                                                    Segon plat

Amanida verda                                               Graellada de carn:                                         
Fusta d'embotits:                                              xai
   bull blanc i negre                                           botifarra blanca
   bisbe blanc i negre                                         botifarra negra
   llonganissa                                                    cansalada
   formatge                                                     (amb pa torrat, tomàquet, all i oli)
(amb pa torrat, tomàquet, all i oli)                      seques (boníssimes!)        
                                                                       patates fregides
                                                                       tomàquets confitats
                                                                       all-i-oli
 

Postres (a triar)

Maduixes (amb nata o sense, amb moscatell), flam, iogurt, músic, gelat...

 
Beguda

Aigua, vi, gasosa i cava.
Cafès o infusions.        

_________________________________________________________________________

 
La Ruta dels maquis a Castellnou de Bages    


Etapa cloenda de la primera temporada dedicada als maquis, Camins de Tramuntana "dels nyerros als maquis". Aquesta és la Ruta dels maquis pels voltans de Castellnou de Bages, una part del traçat del GR 179. Un recorregut històric, visitant la casa enrunada de La Creu del Perelló, on va ser assassinat el darrer maqui català, Ramon Vila Capdevila, àlies "Caracremada"; i passant també per la Torre de Castellnou, o Torre dels Moros, completant així un itinerari per un circuit circular amb sortida i arribada al nucli històric de Castellnou de Bages, on descansen les despulles d'en "Caracremada".

 

 

 
 
 
 
INFORMACIÓ DESTACADA

Dificultat:  *

Desnivells acumulats aproximats:   + 490 m  - 490 m

Organitza: Vocalia de Senders.

Vocals:  Manel Cajide i Enric Cortés