Afegeix-me a Favorits!

<b></b>
Cim de la Roca Falconera (Parc Natural de la Serra de Montsant, El Priorat)

27 de juny del 2014

SENDERS DE GRAN RECORREGUT

TEMPORADA 2013 – 2014

   Camins de Tramuntana
"dels nyerros als maquis"


Del Cap de Creus al Canigó per la serralada pirinenca

Segona part:     Sant Llorenç de Cerdans - Pica del Canigó*****

Etapa de cloenda del cicle Camins de Tramuntana

DINAR DE GERMANOR
Matinal per la Serra de l'Obac: la Roca Salvatge i el Castell de Bócs  (15,360 km)
Diumenge, dia 13 de juliol


Per acomiadar aquest segon cicle que hem dedicat als Camins de Tramuntana, completant així una gran ruta temàtica entre el Cap de Creus i el massís del Canigó, basada en el moviment maquis a Catalunya, la Vocalia de Senders us convida a participar en una sortida matinal per la Serra de l’Obac molt interessant que conclourà amb un gran dinar de germanor al restaurant La Pastora, a l’Obac Nou.



La Roca Salvatge

L’itinerari que farem arrenca des de la senyorial Casa Nova de l’Obac i, després de passar per les ruïnes de l’antic mas, recorrerem en una primera part les solitàries raconades de la capçalera del torrent de la Saiola per anar a cercar el collet de la Roca Salvatge, des d’on fàcilment assolirem el seu cim. Tot seguit, anirem a trobar l’històric camí ral de Gràcia a Manresa, que seguirem durant un bon tram. Encetarem la darrera part de l’itinerari amb una bonica grimpada al monumental Castell de Bócs. Immersos ja de ple en les fondalades menys faréstegues que davallen cap a les fonts de Rellinars, podrem admirar dues surgències subterrànies com són la font de la Barbotera i l’avenc de la Saiola. Una suau i llarga remuntada, tot seguint el curs del torrent de la Saiola, ens durà a l’antic i enrunat mas de la Calsina, enclavat sota mateix de la Roca Salvatge. Ara, ja per terreny conegut, tornarem a davallar a la font de la Portella i el Pla del Turó Roig des d’on, si encara ens queden ganes de grimpar, podem ascendir al Turó Roig, que resta separat d’aquest replà per una estreta bretxa. Desfarem  el camí de l’anada tot passant per la desviació del Pou de Glaç i, seguint el fressat camí que passa per l’Obac Vell, arribarem finalment a la Casa Nova de l’Obac on ens espera un bon dinar al restaurant La Pastora.

Itinerari: Casa Nova de l’Obac, l’Obac Vell, Turó Roig, font de la Portella, torrent de la Saiola, la Roca Salvatge, Collet Gran, el Paller de Tot l’Any, font del Lladre, Canal del Correu, Castell de Bócs, les Boades, font de la Barbotera, font de la Saiola, la Calsina, Turó Roig, font de la Portella, Pou de Glaç, l’Obac Vell i Casa Nova de l’Obac.
 
Dinar de cloenda: per acabar la jornada en un ambient de germanor, com ja és tradicional, farem un dinar especial al Restaurant La Pastora. El dinar serà un menú únic per tothom, i el preu, amb cafè inclòs, serà de 18 €, encara que, com sabeu, els qui heu vingut periòdicament a les etapes d'aquesta temporada us sortirà molt més barat, segons el nombre d’etapes que hàgiu fet. En el moment de fer la inscripció, no s'haurà de triar cap menú, ni tampoc s'haurà d'abonar el tiquet de l'autocar, ja que el desplaçament es farà en vehicles particulars. Però sí es obligatori inscriure’s a secretaria, o bé a través del web del Centre, www.ce-terrassa.cat, per saber el nombre de comensals. 

Menú especial de l’Obac:  macarrons a la bolognesa, botifarra de l’Obac a la brasa amb mongetes, guarnició amb cigrons, patates al caliu, patates rosses i verdura a la brasa, pa torrat, aigua, vi, cava, postres de la casa i cafè.
  







INFORMACIÓ DESTACADA
         
Dificultat:  

Desnivells acumulats aproximats:   (+ 450 m) (- 450 m)

Organitza:  Vocalia de Senders.