Afegeix-me a Favorits!

<b></b>
Mirador de Sant Joan de la Muntanya (Montblanc)

16 de maig del 2018Ja tornem a ser en una nova edició del cicle Senders de Gran Recorregut. En aquesta nova temporada que comencem, 2019-2020, seguirem la nostra singladura per camins històrics i d'exili: El Camí dels Bons Homes, el GR-107. És la tercera vegada que el fem a la Vocalia de Senders: es va fer l'any 1.999 i el 2007, i el tornem a repetir enguany doncs són molts els senderistes que ens han demanat poder-lo tornar a fer, i perquè, a més, és una de les travessades més espectaculars que es poden fer en el món senderista a Catalunya.

El Camí dels Bons Homes està inspirat en les rutes de la diàspora dels càtars que fugien de la persecució, i transcorre per les comarques del Berguedà i la Cerdanya, a Catalunya; i les comarques de l'Alta Cerdanya, l'Aude i l'Arieja a la regió d'Occitània de la Catalunya Nord.

El Camí dels Bons Homes és un itinerari turístic entre el Santuari de Queralt a Berga (Catalunya) i el Castell de Montsegur a l'Arieja (França) seguint els camins que, entre els segles XII i XIV, van esdevenir rutes de migració dels càtars cap al sud en el seu exili d'Occitània. Aquest magnífic itinerari del GR 107 consta d'onze etapes amb un recorregut total de 200 quilòmetres aproximadament, amb un desnivell acumulat positiu de 9.800 metres i un desnivell acumulat negatiu de 9.600 metres aproximadament. Per evitar-nos inconvenients per neu i glaç, les dues primeres etapes, setembre i octubre, seran les etapes de Pirineu que trascollen la Portella Blanca d'Andorra y Puymorens, amb alçades que superen els 2.000 metres. A partir del novembre ja seguirem l'itinerari continu iniciant-lo des de Berga.
 
Presentació de la temporada 2019 - 2020
 
 
 
Sisena etapa.  Coborriu de la Llosa - Porta  (23,110 km)  (22 de setembre/2019)

Setena etapa.  Porta - Mérens-les-Vals  (20,890 km)  (27 d'octubre/2019)

Primera etapa.  Berga - Fumanya (Fígols)  (17,490 km)  (17 de novembre/2019)

Segona etapa.  Fumanya (Fígols) - Gósol  (18,540 km)  (15 de desembre/2019)

Tercera etapa.  Gósol - Bagà  (25,060 km)  (19 de gener/2020)

Quarta etapa.  Gréixer (Bagà) - Bellver de Cerdanya  (17,280 km)  (16 d'octubre/2022)

Cinquena etapa.  Bellver de Cerdanya - Viliella  (18,420 km)  (23 de febrer/2020)

Vuitena etapa.  Mérens-les-Vals - Ascou  (19,830 km)

Novena etapa.  Ascou - Comus  (21,290 km)

Desena etapa.  Comús - Montsegur (Castell de Montsegur)  (15,260 km)

Onzena etapa.  Etapa cloenda a definir
 

Normes de l'organització
 
1.- Els desplaçaments es faran en autocar, amb places limitades. Les inscripcions per poder obtenir el tiquet de l'autocar es podran fer a la Secretaria del Centre de 6 a 9 del vespre, o bé a través del web del Centre mitjançant tarjeta de crèdit, i es tancaran el dijous abans de cada sortida. No s'admetran inscripcions per telèfon ni sense l'abonament corresponent. L'organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d'exhaurir-se les places de l'autocar.
2.- Optativament, els qui s'hi inscriguin podran facilitar un telèfon de contacte, preferentment de mòbil.
3.- Un cop completada la llista d'inscripció, amb el nombre de places que s'hagi acordat, es podrà continuar amb una llista d'espera numerada. Aquesta llista d’espera podrà significar un segon autocar, o bé servir per completar la primera llista en el cas que algunes persones cancel·lin la seva inscripció. Els qui s’apuntin en aquesta llista d’espera, hauran de deixar, obligatòriament, un telèfon de contacte.
4.- Per participar en qualsevol sortida o activitat és necessari estar en possessió de la llicència/assegurança federativa. En cas contrari, s'haurà de contractar l'assegurança temporal a la secretaria del CET.
5.- En el cas que algun inscrit s'absenti el dia i hora de la sortida, sense haver-ho comunicat en dies anteriors, no se li podrà retornar l'abonament de l'autocar. La data límit serà el dissabte a les 13:00 hores.
6.- Totes les sortides, que són obertes a tothom, tindran lloc des de la Rambla d'Ègara, davant els ferrocarrils de la Generalitat, i seran de tot el dia. Es recomana portar roba i calçat adequats, així com l'avituallament necessari per a l'esmorzar i el dinar.
7.- L'organització no es farà responsable de qualsevol accident o dany que es pugui produir, però sempre vetllarà per tal d'evitar-los.
8.- Tanmateix, l'organització podrà alterar, modificar o improvisar qualsevol aspecte relacionat amb el programa de sortides. Qualsevol cas imprevist serà resolt pels vocals de la sortida.
9.- Les sortides que no es puguin fer a la data prevista, com a conseqüència del mal temps o altres motius, i hagin de ser posposades, quedaran automàticament ajornades al cap de setmana següent disponible.
10.- Es prega respectar el medi ambient, així com el pas de caminada: no és permès avançar els guies.