Afegeix-me a Favorits!

<b></b>
Les Tres Creus a la Mola d'Estat (Muntanyes de Prades)

8 de gener del 2020


8a etapa:         Mérens-les-Vals - Ascou                      (19,860 km)

 
Pendent de data de sortida!

 
Itinerari:
Mérens-les-Vals, torrent de Nabre, església de Vives, barri de Vives, torrent de Saint-Touret, ruïnes de Saint-Touret, Bordes de Coual, Sarrat de Larguis, coll de Jos, Ressec de Bas, Coume Escure, torrent de Lagal, riu Orièja, Orgeis, la Portella, riu la Lauza i Ascou.

Descripció
Vuitena etapa del Camí dels Bons Homes entre les poblacions de Mérens-les-Vals i Ascon (Ascou) al departament francès de l'Ariège; una etapa no massa difícil, marcada per la verdor exuberant dels boscos de l'Ariège, especialment a la primavera. La primera part del recorregut que va de Mérens-les-Vals fins dalt 
Església romànica de Saint-Pierre
del Sarrat de Larguis es fa per un vessant desproveït de bosc, però un cop arribats a la carena ens endinsem dins d'un bosc d'arbres espectaculars que alterna amb clarianes de pastura. És la part més exigent de l'etapa però de seguida es veurà recompensada amb escreix per la bellesa del paisatge que podrem contemplar des de les zones més altes.

Sortim del poblet de Merenç-les-Vals (1.052 m) travessant un pont de pedra sobre el riu Arièja. Creuem la carretera N-20 i passem sota les vies del tren. Travessem ara un pont de ferro sobre el riu Nabre i un cop passat girem cap a llevant; anem ascendint per una calçada empedrada. Passem pel costat de l'església romànica lombarda de Saint-Pierre de Vives, i a l'alçada d'uns vells safareigs públics deixem la cruïlla de la variant GR 107-4 que es dirigeix cap a Les Béssines. Deixem un camí a l'esquerra i seguim amunt pel costat del riu Saint-Touret. El camí comença a guanyar alçada obtenint-se molt bones vistes de la vall. Passem pel mig d'uns edificis en ruïnes i, tot seguit, assolim les Bordes de Coual (1.540 m), una gran casa a la dreta del camí. La vista de la vall és magnífica. Al fons, podem veure les instal·lacions de les pistes d'esquí d'Ax-Bonastre.
 
El riu Orièja al seu pas per Orgeis
Sortim a una gran pista forestal. El GR 107 continua pujant fins al Sarrat de Larguis (1.770 m), punt més alt de l'excursió, és la carena on hi ha el canvi de pendent; apareix a la vista la vall oposada. A partir d'aquest punt, tot serà baixada fins a Orgeis. Arribem al coll de Jos (Col de Joux) (1.701 m), on trobem un petit refugi, amb molt bones vistes de les dues valls. El corriol continua en direcció est entre magnífics avets, i aviat comença a davallar fent ziga-zagues, en una baixada llarga i pronunciada. Al final de la baixada, passem una tanca elèctrica, i seguim una pista asfaltada que ens porta a Ressec de Bas (1.307 m.), antiga casa de pastors restaurada a l'esquerra del camí. Al cap d'uns siscents metres, aproximadament, deixem a la dreta el camí que duu al refugi del Roc de la Pera i al poble d'Orlú, i seguim davallant pel camí de l'esquerra. El GR torna a fer unes quantes ziga-zagues fins a creur el torrent de Lagal. Només ens queda seguir un caminoi que en uns cinc minuts ens portarà fins Orgeis (823 m), on trobarem un preciós pont de pedra sobre l'Orièja i una creu de terme al costat del pont.

Travessem el pont sobre l'Orièja i el GR s'endinsa en el poble. Trobem un pal indicador del "Chemin des Bonshommes". El Camí travessa unes canonades d'aigua i puja cap a La Portella (La Porteille) (980 m). Anem planejant i passem per les cases de Fournit. Enllacem amb una pista que seguim a la dreta i travessem el riu La Lauza per un pont, riu que passa per Acs-dels-Tèrmes on desemboca a l'Arièja. Seguim per una pista asfaltada i entrem a Ascon (Ascou) (983 m), petit llogaret amb quatre cases, on trobem un altre rètol del Camí dels Bons Homes. Final de l'etapa d'avui.
 
 

 

INFORMACIÓ DESTACADA

         
Dificultat:  **  (19,860 kms)

Desnivells acumulats aproximats:   (+ 1.053 m) (- 1.128 m).

Lloc i hora de sortida de Terrassa: Rambla d’Ègara, davant els ferrocarrils de la Generalitat, a les 6 del matí. La tornada serà a la tarda.  

Observacions: El desplaçament es farà en autocar, amb plaçes limitades. Cal treure la inscripció a la secretaria del Centre de 6 a 9 del vespre, o bé a través del web www.ce-terrassa.cat.

Notes: L’organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d'exhaurir-se les places de l’autocar. Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència/assegurança federativa. En cas contrari, heu de contractar l'assegurança temporal a Secretaria (2 € per dia).

Preu de la inscripció: 20 €

Organitza: Vocalia de Senders
 
 

 
 
 

DESCÀRREGUES

Mérens-les-Vals - Ascou    

Full de ruta de la 8ª etapa, Mérens-les-Vals - Ascou


Track GPS 8ª etapa, Mérens-les-Vals - Ascou 
 
Àlbum de fotos 8ª etapa, Mérens-les-Vals - Ascou