Afegeix-me a Favorits!

<b></b>
Cim de la Roca Falconera (Parc Natural de la Serra de Montsant, El Priorat)

1 de març del 2009

SENDERS DE GRAN RECORREGUT

Temporada 2009-2010




El Camí Natural de l'Ebre (GR 99)
Casp - Riumar



De nou, iniciem una nova temporada de senders de gran recorregut, disposats, com sempre, a descobrir nous horitzons, camins que encara no coneixem però que ben segur ens guarden moltes sorpreses. Aquesta vegada anem a conèixer les terrres de l'Ebre, resseguint el curs del riu des de Casp, província de Saragossa, fins a Riumar, al Parc Natural del Delta de l'Ebre. Es tracta del primer dels grans camins de ribera constituïts dins de la que serà l'anomenada Xarxa d'Itineraris Naturals promoguda pel propi Ministeri de Medi Ambient: El Camí Natural de l'Ebre (GR 99).

Els treballs d'adequació del Camí Natural de l'Ebre van començar cap a la primavera de l'any 2006. Aquest projecte senderístic es va concebre, des del primer moment, com una infraestructura especialment apta per a l'oci, el turisme sostenible, l'esport i l'educació. El llarguíssim sender és el resultat de l'esforç conjunt del Ministeri de Medi Ambient i la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, els quals van assumir la responsabilitat del projecte a proposta de la Federación Española de Montaña y Escalada (FEDME). Per a la cristal·lització material del projecte van col·laborar més d'un centenar d'ajuntaments i set governs autonòmics (els de Cantàbria, Castella-Lleó, La Rioja, País Basc, Navarra, Aragó i Catalunya).

Pel que respecta a la nostra tasca, com a grup senderista de Catalunya, en un principi es va pensar a fer la part catalana del Camí Natural de l'Ebre, és a dir, el tram de camí que travessa tota la comunitat autònoma, resseguint el curs de l'Ebre des de Mequinensa fins al Delta, però aquest traçat és massa curt per completar tota una temporada i, finalment, es va decidir afegir-hi tres etapes de l'Aragó. Per tant, la nostra singladura començarà a Casp, província de Saragossa, i finalitzarà a Riumar, a les platges del Delta, en un recorregut d'uns 240 quilòmetres, dividit en deu etapes.

Tot seguit, teniu els enllaços a totes les etapes del GR 99 que fem aquesta temporada, El Camí Natural de l'Ebre:

Presentació de la temporada: El Camí Natural de l'Ebre (GR 99)


Primera etapa. Casp - Mas de la Punta (28,870 km) (20 de setembre)
Tercera etapa. Casa Beanta - Mequinensa (19,050 km) (22 de novembre)
Quarta etapa. Mequinensa - Almatret (21,620 km) (20 de desembre)
Cinquena etapa. Almatret - Flix (22,780 km) (17 de gener)
Sisena etapa. Flix - Móra d'Ebre (26,420 km) (21 de febrer)
Setena etapa. Móra d'Ebre - Benifallet (23,120 km) (21 de març)
Vuitena etapa. Benifallet - Tortosa (28,310 km) (18 d'abril)
Novena etapa. Tortosa - Deltebre (26,710 km) (23 de maig)
Desena etapa. Deltebre - Riumar (15,490 km) (20 de juny)




NORMES DE L'ORGANITZACIÓ

1.- Els desplaçaments es faran en autocar, amb places limitades. Les inscripcions per poder obtenir el tiquet de l'autocar es faran obligatòriament a la Secretaria del Centre, i es tancaran el dimecres abans de cada sortida. No s'admetran inscripcions per telèfon ni sense l'abonament corresponent. L'organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d'exhaurir-se les places de l'autocar. Aquesta temporada, com a cas especial, el límit de places d'autocar serà de 60.
2.- Optativament, els qui s'hi inscriguin podran facilitar un telèfon de contacte, preferentment de mòbil.
3.- Un cop completa la llista d'inscripció, amb el nombre de places que s'hagi acordat, es podrà continuar amb una llista d'espera numerada. Aquesta llista d'espera podrà servir per completar la primera llista en el cas que algunes persones cancel·lin la seva inscripció. Els qui s'apuntin en aquesta llista d'espera hauran de deixar, obligatòriament, un telèfon de contacte.
4.- A partir de l'horari de tancament de secretaria el divendres anterior a la sortida, no es podrà retornar l'abonament del tiquet de l'autocar en el cas que algun inscrit comuniqui la seva absència, amb l'excepció del cas en què hi hagi una llista d'espera i es puguin reomplir les places de l'autocar.
5.- Totes les sortides, que són obertes a tothom, tindran lloc des de la Rambla d'Ègara, davant els ferrocarrils de la Generalitat, i seran de tot el dia.
6.- Es recomana portar roba i calçat adequats, així com l'avituallament necessari per a l'esmorzar i el dinar. També es recomana estar en possessió de la llicència de la FEEC.
7.- L'organització no es farà responsable de qualsevol accident o dany que es pugui produir, però sempre vetllarà per tal d'evitar-los.
8.- Tanmateix, l'organització podrà alterar, modificar o improvisar qualsevol aspecte relacionat amb el programa de sortides. Qualsevol cas imprevist serà resolt pels vocals de la sortida.
9.- Les sortides de GR que no es puguin fer a la data prevista, com a conseqüència del mal temps o altres motius, i hagin de ser posposades, quedaran automàticament ajornades al cap de setmana següent disponible.
10.- Es prega respectar el medi ambient, així com el pas de caminada: no és permès avançar els guies.


*

*

*