Afegeix-me a Favorits!

<b></b>
El Pla de la Calma (Parc Natural del Montseny)

28 de setembre de 2009

SENDERS DE GRAN RECORREGUT


Com tots sabeu, el Centre Excursionista de Terrassa celebra enguany el Centenari de la seva fundació, al 1.910. Dintre dels actes de celebració d'aquest Centenari, n'hi ha un de molt important que ens integra directament com a senderistes: la inauguració d'un nou sender de Gran Recorregut (GR), un projecte de sender, en el qual estem treballant des de fa mesos, amb sòlides fonamentacions històriques, i que solcarà la vessant oriental del territori català i portarà el nom de “Camí dels Nyerros” en contraposició al conegut Camí dels Càtars (Camí dels Boms Homes) que solca la vessant occidental del territori.
Aquest nou sender de Gran Recorregut trepitjarà camins de molts termes municipals, des del Vallès fins al Conflent (França). Esperem que aquest projecte, en el qual esmercem tota la nostra tasca, amb il·lusió i motivació, esdevingui molt aviat sender de Gran Recorregut, amb el vistiplau de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), un GR creat per la nostra Entitat, i que iniciarà el seu viatge des de la mateixa porta de la seu del C.E.T., a la plaça del Vapor Ventalló.
Aquest GR ens portarà per un itinerari que hem seguit tot enllaçant una sèrie de camins perfectament definits i que hem batejat com "Camí dels Nyerros". És evident que al llarg dels anys i per tot el territori català, s’han emprat una gran quantitat de camins que han arrelat amb fonamentacions històriques i que han estat seguits pels excursionistes en el seu afany de conèixer a fons la nostra terra i la seva història. Més recentment, alguns d’aquests camins s’han recuperat de l’oblit per part dels practicants de l’ara anomenat “senderisme”, establint-se alguns d’ells com senders de gran recorregut, els coneguts com a GR i simbolitzats amb les característiques ratlles horitzontals de pintura blanca i vermella, o altres de menor abast geogràfic convertits en senders de petit recorregut. Així, podríem establir que el denominador comú de tots aquests camins no és altre que haver estat força fressats en temps passats, ja sigui com a antigues rutes comercials entre poblacions, com a rutes de caire religiós, de transhumància o bé rutes de contraban o d’evasió com és el cas del Camí dels Nyerros.
Des de la Vocalia de Senders volem esperonar-vos a seguir aquest nou Sender de Gran Recorregut en les diferents etapes que hem dissenyat per les activitats del Centenari de la nostra Entitat i que ens portarà, a partir de la propera tardor i fins l’estiu de l’any vinent, a recórrer vells camins de comerç i en aquest cas d’evasió des del Vallès al Conflent, per paratges sorprenents tot gaudint del patrimoni paisatgístic i arquitectònic que ens ofereix el nostre territori.
Tot seguit, teniu els enllaços a totes les etapes del GR del Centenari, el Camí dels Nyerros, que fem aquesta temporada:


Tercera etapa. Castellcir - Aiguafreda (19,710 km) (21 de novembre)
Quarta etapa. Aiguafreda - Viladrau (20,820 km) (12 de desembre)
Sisena etapa. Presa de Sau – Tavertet (18,270 km) (13 de febrer)


NORMES DE L’ORGANITZACIÓ

1.- Els desplaçaments es faran en autocar, amb places limitades. Les inscripcions es faran obligatòriament a la Secretaria del Centre, i es tancaran el dimecres abans de cada sortida. No s'admetran inscripcions per telèfon ni sense l'abonament corresponent. L'organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d'exhaurir-se les places de l'autocar.
2.- Optativament, els qui s'hi inscriguin podran facilitar un telèfon de contacte, preferentment de mòbil.
3.- Un cop completada la llista d'inscripció, amb el nombre de places que s'hagi acordat, es podrà continuar amb una llista d'espera numerada. Aquesta llista d’espera podrà significar un segon autocar, o bé servir per completar la primera llista en el cas que algunes persones cancel·lin la seva inscripció. Els qui s’apuntin en aquesta llista d’espera, hauran de deixar, obligatòriament, un telèfon de contacte.
4.- A partir de l'horari de tancament de secretaria el divendres anterior a la sortida, no es podrà retornar l'abonament del tiquet de l'autocar en el cas que algun inscrit comuniqui la seva absència, amb l'excepció del cas en què hi hagi una llista d'espera i es puguin reomplir les places de l'autocar.
5.- Totes les sortides, que són obertes a tothom, tindran lloc des de la Rambla d'Ègara (excepte la primera etapa), davant els ferrocarrils de la Generalitat, i seran de tot el dia.
6.- Es recomana portar roba i calçat adequats, així com l'avituallament necessari per a l'esmorzar i el dinar. També es recomana estar en possessió de la llicència de la FEEC.
7.- L'organització no es farà responsable de qualsevol accident o dany que es pugui produir, però sempre vetllarà per tal d'evitar-los.
8.- Tanmateix, l'organització podrà alterar, modificar o improvisar qualsevol aspecte relacionat amb el programa de sortides. Qualsevol cas imprevist serà resolt pels vocals de la sortida.
9.- Les sortides de GR que no es puguin fer a la data prevista, com a conseqüència del mal temps o altres motius, i hagin de ser posposades, quedaran automàticament ajornades al cap de setmana següent disponible.
10.- Es prega respectar el medi ambient, així com el pas de caminada: no és permès avançar els guies.
*
*
*
*