Afegeix-me a Favorits!

<b></b>
Les Tres Creus a la Mola d'Estat (Muntanyes de Prades)

6 d’octubre del 2022

 


Benvolguts companys!

De nou, després del descans estiuenc, tots tindrem l'oportunitat de tornar a gaudir amb les llargues caminades de Senders. Ja tornem a ser en una nova edició del cicle Senders de Gran Recorregut, disposats, com sempre, a descobrir nous horitzons. En aquesta nova temporada que comencem, 2023-2024, volem canviar d'aires, trescant aquesta vegada pel sud de Catalunya. La Vocalia de Senders us ofereix un espectacular recorregut de més de dos-cents quilòmetres per terres poc conegudes, però molt interessant des del punt de vista muntanyenc: el GR 171, des del Refugi de Caro, al massís dels Ports, fins al Santuari de Pinós, a la comarca de la Segarra, centre geogràfic de Catalunya.

Mola dels Quatre Termes


Una caminada per paratges de gran interès, tot travessant serralades, antics camins i rutes històriques; juntament amb el GR 11, el GR 171 és el més muntanyós de tots els senders de gran recorregut de Catalunya. 

El GR 171 travessa indrets naturals de primer ordre de les comarques de ponent i sud de Catalunya, com les Muntanyes de Prades, la serra del Montsant, la serra de Cavalls i la de Pàndols o el massís dels Ports. També destaquen alguns dels principals conjunts monumentals del país, com el monestir de Poblet, la Cartoixa d’Escaladei o la vila emmurallada de Montblanc. El Sender partirà des del refugi del Mont-Caro, al Parc Natural dels Ports, i després de més de dos-cents quilòmetres arribarem a la serra de Pinós. El Santuari de Pinós, que és el punt final del GR 171, es troba situat dalt la carena de la serra, a més de nou-cents metres d’alçada, extraordinari mirador de les comarques de la Segarra, Solsonès, Bages i l'Anoia. És considerat el centre geogràfic de Catalunya i proporciona unes vistes magnífiques. Seguint la carena, el camí arriba al cim de Pinós ("100 Cims de la FEEC"), on la panoràmica és encara millor i hi ha instal·lada una rosa dels vents que assenyala les principals referències geogràfiques. En un dia clar es poden veure els Pirineus, el Collsacabra, el Montseny, Montserrat... 









Primera etapa.  Refugi de Caro (UEC, Pepito Anguera) - Paüls  (23,440 km)  (17 de setembre)

Segona etapa.  Paüls - La Fontcalda - Estació Prat de Comte  (19,410 km)  (22 d'octubre)

Tercera etapa.  Estació Prat de Comte - Vall de la Torre (N-420)  (22,960 km)  (19 de novembre)

Quarta etapa.  Vall de la Torre (N-420) - Garcia  (20,570 km)  (17 de desembre)

Cinquena etapa.  Garcia - La Figuera - Cabassers  (21,850 km)  (21 de gener)

Sisena etapa.  Cabassers - La Foia - La Morera de Montsant  (17,730 km)  (18 de febrer)

Setena etapa.  La Morera de Montsant - Prades  (22,280 km)  (17 de març)

Vuitena etapa.  Prades - Montblanc  (23,240 km)  (21 d'abril)

Novena etapa.  Montblanc - Monestir de Poblet - Vimbodí  (17,740 km)  (19 de maig)

Desena etapa.  Torà - Santuari de Pinós (dinar de cloenda)  (14,970 km)  (16 de juny)



NORMES DE L’ORGANITZACIÓ

1.- Els desplaçaments es faran en autocar, amb places limitades. Les inscripcions per poder obtenir el tiquet de l'autocar es podran fer a la Secretaria del Centre de 6 a 9 del vespre, o bé a través del web del Centre mitjançant targeta de crèdit, i es tancaran el divendres abans de cada sortida. No s'admetran inscripcions per telèfon ni sense l'abonament corresponent. L'organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d'exhaurir-se les places de l'autocar. 

2.- Optativament, els qui s'hi inscriguin podran facilitar un telèfon de contacte, preferentment de mòbil.

3.- Un cop completada la llista d'inscripció, amb el nombre de places que s'hagi acordat, es podrà continuar amb una llista d'espera numerada. Aquesta llista d’espera podrà significar un segon autocar, o bé servir per completar la primera llista en el cas que algunes persones cancel·lin la seva inscripció. Els qui s’apuntin en aquesta llista d’espera, hauran de deixar, obligatòriament, un telèfon de contacte.

4.- Per participar en qualsevol sortida o activitat és necessari estar en possessió de la llicència/assegurança federativa. En cas contrari, s'haurà de contractar l'assegurança temporal a la secretaria del CET.

5.- En el cas que algun inscrit s'absenti el dia i hora de la sortida, sense haver-ho comunicat en dies anteriors, no se li podrà retornar l'abonament de l'autocar. La data límit serà el divendres a les 21:00 hores, coincidint amb l'hora de tancament del Centre Excursionista.

6.- Totes les sortides, que són obertes a tothom, tindran lloc des de la Rambla d'Ègara, davant els ferrocarrils de la Generalitat, i seran de tot el dia. Es recomana portar roba i calçat adequats, així com l'avituallament necessari per a l'esmorzar i el dinar.

7.- L'organització no es farà responsable de qualsevol accident o dany que es pugui produir, però sempre vetllarà per tal d'evitar-los.

8.- Tanmateix, l'organització podrà alterar, modificar o improvisar qualsevol aspecte relacionat amb el programa de sortides. Qualsevol cas imprevist serà resolt pels vocals de la sortida.

9.- Les sortides que no es puguin fer a la data prevista, com a conseqüència del mal temps o altres motius, i hagin de ser posposades, quedaran automàticament ajornades al cap de setmana següent disponible.

10.- Es prega respectar el medi ambient, així com el pas de caminada: no es permet avançar els guies.