Afegeix-me a Favorits!

<b></b>
Les Tres Creus a la Mola d'Estat (Muntanyes de Prades)

10 de setembre del 2009

ITINERARIS PER CATALUNYA



EXCURSIÓ A L'ALTA GARROTXA

Puig de Bassegoda pel Caire de Comadells (19,670 km)



Diumenge, dia 1 de maig
Des de la Vocalia de Senders, us hem preparat una sortida “extra” per tal de celebrar aquesta assenyalada data i d’anar adquirint, de pas, una bona preparació cara a les darreres i exigents etapes del Camí dels Nyerros, amb un recorregut per les feréstegues terres del Puig Bassegoda, on farem l’ascensió a aquest altiu cim de l’Alta Garrotxa, resseguint l’anomenat Caire de Comadells, la retallada carena oest que porta al cim del Bassegoda amb les seves verticals parets de la vessant nord que cauen a plom damunt el profund torrent de Tumanys i on les variades i aèries vistes sobre la vall de Riu, la vall del Gomarell, el torrent de Tumanys i de tota la cadena pirinenca oriental, especialment del massís del Canigó, són realment sorprenents i del tot esplèndides. L’itinerari per l’espectacular traçat del Caire, amb la companyia de les darreres neus primaverals del Canigó i el tram final de la tartera que ens mena sota el contrafort cimer, donen un ambient netament pirinenc a l’ascensió.
                                                                                                                    Cim del Bassegoda


Arrencarem de Sadernes i, per la pista de Sant Feliu de Riu, farem camí cap a la modesta i bonica ermita de la Mare de Déu de les Agulles, bucòlic indret molt adient per fer-hi un mos. Des d’aquí, anirem a cercar el Caire de Comadells que ens portarà al cim del Puig Bassegoda (1.374 m) on ens prendrem un bon temps, tot gaudint de les seves formidables vistes. Descendirem per la vessant nord-est cap el Pla de la Bateria i enfilarem cap el nord per anar a trobar el traçat del GR 11 que seguirem cap el Bac de Principi. Passarem per les runes de l’antic mas de Principi i, enlairats per damunt el torrent de Tumanys, encetarem una llarga diagonal fins assolir el Coll Roig, punt des d’on iniciarem un acusat descens que ens menarà a la llera del riu Gomarell, punt on girarem vers el sud per resseguir el curs del riu tot passant pel Salt de la Núvia, fins que al capdavall creuarem l’antic Pont de Valentí per retrobar novament la pista de Sadernes a Sant Feliu de Riu, i retornar al punt de partida d’aquest bell recorregut circular al massís del Bassegoda.


Desnivell acumulat aproximat: (+ 1.275m) (- 1.275 m).

Dificultat: *** (Nota: heu de tenir en compte alguns aspectes de l'excursió: la llarga durada, unes 7 hores de caminada, el desnivell acumulat, prop de 1.300 metres, i la grimpada final al Puig de Bassegoda, que és un xic aèria però fàcil).
Organitza: Vocalia de Senders.
Vocals: Manel Cajide, Enric Cortés, Àngel Vela i Montse Marchuet.





Descarrega't la versió imprimible d'aquesta magnífica excursió

Àlbum de fotografies d'aquesta excursió