Afegeix-me a Favorits!

<b></b>
Les Tres Creus a la Mola d'Estat (Muntanyes de Prades)

15 de setembre del 2009

ITINERARIS PER CATALUNYA


SORTIDA AL PREPIRINEU (RIPOLLÈS)

Camprodon – Cim del Taga – Ribes de Freser (21,750 km)


Diumenge, dia 11 de juliol

Per anar de Camprodon a Ribes de Freser, es fa normalment per carretera, per Ripoll. També es pot fer amb cotxes totterreny, en bicicleta i a peu per la Collada Verda, punt de connexió sempre reivindicat entre les dues valls. També es pot fer per les dues faldes de la Serra Cavallera, passant pel Coll del Pal, per la Collada Verda i per Pardines, i també es pot fer, finalment, per la carena de la Serra Cavallera, el Puig Estela i el Taga. Aquest últim ens ha semblat el millor itinerari, de gran desnivell, ventat i aeri, però en definitiva el més bell i amb les vistes més espectaculars.

És una excursió molt bonica i de bon caminar, amb una panoràmica excepcional. Val la pena l'esforç de la pujada fins al cim del Taga, doncs gaudirem d'una àmplia vista panoràmica: el Cadí, la Tossa d'Alp, el Pirineu des del Gorrablanc fins al Costabona, l'Alta Garrotxa... A més, en aquest temps podrem gaudir d'una gran varietat de plantes i flors com les orquídies i les gencianes.

Sortim de Camprodon (940 m) per un camí molt fresat que, tot pujant pel bosc, ens portarà a Coll Gener (1.180 m) on hi ha una cruïlla de camins. Seguim pujant fortament pel bosc fins que la pujada se suavitza i ens trobem pròpiament a la carena de la Serra Cavallera. Continuem per la suau carena, passant per enormes fites, i ens aprofitarem de la vista que hi ha sobre Camprodon, Sant Antoni, sobre Llanars, Molló, el Canigó, Coll d'Ares, Montfalgars, Comanegra, Pic de les Bruixes, Bassegoda, Mare de Déu del Mont, circ d'Ull de Ter i la carena del Pastuira fins als Tres Pics i el Balandrau. Darrera dels Tres Pics surt el Torreneules Petit.

Assolim el Pic de Serra Cavallera (1.845 m), i més endavant, La Pedra dels Tres Bisbats (1.899 m). Seguint per la carena, descendim al Coll de Pal (1.776 m) on trobarem una font i hi podrem descansar. Afrontem la segona part de la serra Cavallera assolint el seu punt culminant, el Puig Estela (2.007 m), la visió panoràmica de les dues vessants és en aquest punt impressionant. Seguim pel Puig de la Coma d'Olla (1.930 m) i davallem a la Portella d'Ogassa (1.807 m) on acaba la serra Cavallera. Ara afrontem l'última pujada fins al cim del Taga (2.040 m), punt més alt de l'excursió. El Taga és el cim més elevat de la serra de Conivella i de tota la regió. El seu cim esvelt i la seva avançada posició sobre les valls del Ter i del Freser, fa que domini un extens territori ple de valls, però sobretot posseeix una magnífica panoràmica sobre els alts cims, del Puigmal al Canigó.

Un cop fet el cim, i ja de baixada cap a Ribes per la serra de Conivella, travessem els filats per a les vaques enmig d'uns prats esplèndids i ens dirigim als Plans de la Massana (1.436 m); seguim davallant per una pista que ens mena al coll de la Costa d'Ardena; abans, però, passem per uns "búnkers", unes construccions que ens ha deixat la Guerra Civil. La pista ens porta a la collada de Manter (1.146 m) i a la gran masia de la Maçana. Davallant per l'avinguda del Taga, arribem finalment a Ribes de Freser (912 m).


Dificultat: ***

Desnivells acumulats aproximats: (+ 1.450 m) (- 1.520 m)

Organitza: Vocalia de Senders.

Vocals: Enric, Joan, Àngel i Montse.
*
*
*
*