Afegeix-me a Favorits!

<b></b>
Les Tres Creus a la Mola d'Estat (Muntanyes de Prades)

10 de juliol del 2018


Diumenge, 8 de març

Itinerari:
Plans de la Pleta de la Vila, Font Freda, torrent de la Font d'Ensija, Les Planelles, Pleta de l'Os, Cap de la Canal Llisa, serra d'Ensija, Refugi Delgado Úbeda i Cap de Llitzet (la Gallina Pelada).

Descripció:
Aquesta vegada, des del cicle Itineraris per Catalunya, volem fer una matinal amb raquetes a la Gallina Pelada, el punt més alt de la serra d'Ensija, anomenat també Cap de Llitzet. Veí incondicional del mític Pedraforca, el camí cap al cim ens promet poder gaudir d’un
          Refugi Delgado Úbeda sota la Gallina Pelada
paisatge fantàstic i d’una ascensió plàcida. La serra d’Ensija és un mirador extraordinari de l’Alt Berguedà. Des del seu cim culminant, la Gallina Pelada, es pot gaudir de vistes espectaculars al massís del Pedraforca i la serra del Cadí cap al vessant nord, i als Rasos de Peguera i el Port del Compte cap al vessant sud. L’itinerari proposat, per la Font Freda i el refugi, és un dels més habituals. La ruta prevista partirà de la Pleta de la Vila, al Pla de Palomera, situada al vessant nord de la serra d’Ensija.

 
Iniciem la caminada al revolt de la carretera on hi ha l'entrada a la Font Freda (1.670 m). Pugem per unes escales i arribem a la Font Freda (1.685 m), on trobem diversos rètols indicadors. Deixem la pista i emprenem un corriol guiats pels senyals del PR-C 79. Seguim un pendent moderat dins del bosc, en direcció a ponent. Quan abastem la clotada del Torrent de la Font d’Ensija la vegetació s’esclarissa i girem cap al sud. El pendent augmenta progressivament, sense passar de moderat. Després el camí vira en direcció sud-est i assolim Les Planelles (1.975 m), un llom ampli i obert. Continuem la pujada vers el sud mentre anem deixant enrere els darrers pins fins a una zona planera on ja veiem propera la carena. Arribem a la Pleta de l'Os (2.125 m) i al Cap de la Canal Llisa (2.171 m). No continuem cap a la carena sinó que virem a ponent i en suau descens arribem al refugi Delgado Úbeda (2.166 m).

La Font Freda
Continuem en la mateixa direcció, anant a buscar la carena amb un pendent moderat i lleugerament separats del fil de la carena per evitar la molt probable cornisa. Ens enfilem a un turó i davallem a un collet. La darrera rampa ens deixarà al cim del Cap de Llitzet (2.321 m). En dies clars la panoràmica que s’hi albira és privilegiada: Port del Compte, serra del Verd, cims d’Andorra, serra del Cadí, Pedraforca, Moixeró, Tossa d’Alp, Puigmal, Montseny, Montserrat, Rasos de Peguera, serra dels Lladres, serra de Queralt,...

La tornada cap a la Font Freda la farem pel mateix itinerari a la inversa. El dinar el farem a la Pleta de la Vila (Parc de Palomera), on trobarem el bar de Palomera. També es pot reservar material (amb temps), per si algú no té raquetes o pals.

Més informació al Pedraforca Parc Aventura 



INFORMACIÓ DESTACADA

         

Dificultat:  **  (7,370 kms)

Desnivell acumulat aproximat:   (+ 668 m) (- 668 m).
Organitza: Vocalia de Senders.
 
 
 
 

DESCÀRREGUES

Excursió amb raquetes a la Gallina Pelada

Track GPS Excursió amb raquetes a la Gallina Pelada

Àlbum de fotos Excursió amb raquetes a la Gallina Pelada



El Pedraforca des de la Pleta de la Vila