Afegeix-me a Favorits!

<b></b>
Cim de la Roca Falconera (Parc Natural de la Serra de Montsant, El Priorat)

16 de novembre del 2007

ITINERARIS PER CATALUNYA


Excursió amb raquetes de neu a Vallter - Roca Colom


Diumenge, dia 2 de març


Amb el desig que hi hagi força neu al Pirineu Oriental per aquestes dates, volem aprofitar l'ocasió i programar una altra sortida de raquetes, dins el cicle d'Itineraris per Catalunya, a l'estació d'esquí de Vallter 2000.

La idea és començar a l'estació de Vallter (2.160 m) i enfilar-nos a la Portella de Mantet (2.412 m). Seguirem per la Roca de la Portella i la Portella de Morenç (2.382 m), ampla i oberta, on trobarem un pal indicador. Davant tenim un gran espectacle: el circ d'Ulldeter amb els pics de la Dona i Bastiments, el coll de la Marrana, els pics de Gra de Fajol i els cims que tanquen la Coma de l'Orri.
Continuem per l'extens Pla de Coma Armada i Pic de Coma Armada (2.504 m), el Puig de la Llosa (2.456 m.), cim format per roques blanques de quars. Seguirem per la carena, i en poc més d'un quilòmetre, travessant la Portella del Callau, arribarem a la Roca Colom (2.507 m), punt més alt de la nostra excursió; cim estratègic, nus convergent d’importants serralades i privilegiat mirador de les valls de Mantet, Ull de Ter i l’alta vall del Tec. La vista és meravellosa. És un mirador excepcional dels Pirineus Orientals amb un ampli decorat del massís del Canigó en l’horitzó. A sota nostre tenim tot el Circ de Concròs.
La tornada la farem pel mateix itinerari, però baixant directament a l'estació de Vallter des de la Portella de Morenç.
Les raquetes de neu no les posa l’organització, per tant cada persona ha de llogar-les si no en té. Es poden llogar a Terrassa, o també a Setcases el mateix dia.




Dificultat: **

Desnivell acumulat aproximat: (+610 m) (-610 m).

Organitza: Vocalia de Senders

Vocals: Robert Rué, Hermógenes Diez, Enric Cortés i Joan Perich
*
*
+
*