Afegeix-me a Favorits!

<b></b>
Cim de la Roca Falconera (Parc Natural de la Serra de Montsant, El Priorat)

15 de novembre del 2007

ITINERARIS PER CATALUNYA


Excursió amb raquetes de neu a Arànser - estanys de la Pera

Diumenge, dia 3 de febrer


Esperant que la neu ens sigui propícia, hem programat una sortida als Estanys de la Pera, dins el cicle d'Itineraris per Catalunya.
Iniciarem l’excursió a l’estació d'esquí de fons d’Arànser (1.930 m), i anirem fins a les Pollineres (2.129 m), on la pista continua cap a Cap de Rec, nosaltres però anem cap a l’esquerra tallant les llaçades de la pista que va al refugi dels Estanys de la Pera (2.354 m), des d’on ja es veu el coll de Perafita (2.573 m). Pujarem al coll i, seguint la carena, intentarem fer el cim del Perafita (2.752 m).
La línia de muntanyes frontereres amb Andorra, el Monturull (2.761 m), el Perafita (2.752 m), el Pic del Sirvent (2.748 m), el Pic de La Colilla o Estanyons (2.834 m), el Coma Estremera (2.808 m), el Pic de Setut (2.867 m) i la Tossa Plana de Llés (2.916 m) formen una formidable paret que ens separa del petit pas dels Pirineus. Des d’aquesta carena, es gaudeix d'unes immillorables vistes dels mateixos Pirineus, del Cadí i, en dies clars, fins i tot de Montserrat.
Per tornar, faríem el mateix itinerari a l’inrevés. Si no hi ha neu, farem la mateixa ruta sense raquetes.
Les raquetes de neu no les posa l’organització, per tant cada persona ha de llogar-les si no en té. Es poden llogar a Terrassa, o també a l’estació d’esquí de fons d’Arànser, si no està tancada.


Dificultat
: **

Desnivell acumulat aproximat: (+822 m) (-822 m).

Organitza: Vocalia de Senders

Vocals: Robert Rué, Hermógenes Diez, Enric Cortés i Joan Perich


*
*