Afegeix-me a Favorits!

<b></b>
Les Tres Creus a la Mola d'Estat (Muntanyes de Prades)

14 d’agost del 2012

LA LLICÈNCIA DE LA FEEC SERÀ REQUISIT INDISPENSABLE



Benvolguts amics,


A partir del proper mes d’octubre, serà necessari estar en possessió de la llicència de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per poder participar en les nostres caminades. Fins ara, com ja sabeu, la Vocalia de Senders us ha recomanat, a cada sortida de senders, que estigueu federats, però a partir de l’octubre això canviarà: no s'admetran inscripcions si no esteu federats, o, si més no, amb una assegurança temporal per aquella inscripció. És a dir, en el cas de no estar federats, serà necessari treure una assegurança temporal per un dia (o més d'un dia) en el moment de fer la inscripció a secretaria. Si la inscripció es fa a través del web del Centre, caldrà passar per secretaria per cumplimentar l'assegurança temporal. 

Ha estat una decisió que ha pres la Junta del Centre Excursionista, perquè la llei ens obliga a tenir una assegurnaça que cobreixi el risc de qualsevol activitat organitzada per l’Entitat, i també perquè volem que tothom vagi segur a la muntanya. Segons l’article 7 del Decret 333/2002, de 19 de novembre, s’estableix que:

“Tota activitat o competició esportiva, ja sigui federada o no, obliga a la persona física o jurídica organitzadora a subscriure un contracte d’assegurança de responsabilitat civil que cobreixi el risc de l’activitat o competició esportiva davant de les seves persones practicants o usuàries no federades, públic assistent i terceres persones”.
Per altra banda, l'article 7.1 del Decret 56/2003, de 20 de febrer, pel qual es regulen les activitats fisicoesportives en el medi natural, estableix que:
"Les persones o entitats previstes a l’article 6 han de complir, a més del que estableix la resta de normativa que els és d’aplicació, les obligacions següents:
a) Tenir contractada una pòlissa d’assegurances d’accidents personals per a les persones practicants de les activitats fisicoesportives, que cobreixi les despeses de curació, rescat i trasllat fins a 6.000 euros per víctima i un capital mínim per víctima de 3.000 euros en cas de mort i 6.000 euros en cas d’invalidesa. L’obligació de contractar aquesta assegurança no és exigible en el cas que les persones practicants tinguin la llicència esportiva prevista a l’article 23.3 de la Llei de l’esport, Text únic aprovat pel Decret legislatiu 1/2000, de 31 de juliol.
b) Tenir contractada una pòlissa d’assegurances de responsabilitat civil per cobrir els riscos derivats del desenvolupament de les activitats fisicoesportives, amb uns límits mínims de 150.253,03 euros per víctima i 601.012,10 euros per sinistre".
Els associats tenen tots els drets que els concedeixen les disposicions oficials, entre ells el d’obtenir la tarja d’assegurança i afiliació a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i de les altres a les quals el Centre s’hagi adherit i, per tant, els drets que concedeixen aquests documents. La possessió d’aquestes targes és obligatòria per als associats que prenguin part en activitats i cursets esportius programats per l'Entitat, per les Federacions o bé per d’altres Societats.
La FEEC ofereix a les entitats la opció d’acollir-se a un conveni que els permet estar cobertes per la pòlissa de Responsabilitat Civil de la Federació. L’única condició és que l’Entitat s'ha de comprometre a que en totes les activitats que organitzi exigeixi la llicència federativa en curs de la FEEC (en l’especialitat corresponent a l’activitat).
Sens dubte és necessari tenir una assegurança d'accidents per a practicar qualsevol esport de muntanya, més encara si l'activitat és continuada i comporta un cert risc. Per això, la FEEC posa a l'abast de tots els socis el seu pla de llicències i assegurances perquè tingueu una cobertura segons les vostres necessitats. La llicència també comporta tota una sèrie d'avantatges: descomptes tant a refugis, estacions d'esquí o a botigues d'esport, subscripció gratuïta a la revista Vèrtex i al Butlletí de la FEEC, accés a cursets d'escalada i esquí de muntanya, etc.
Des d'aquest moment, volem fer una crida a tots els qui encara no sou socis del Centre, però que veniu sovint a les nostres caminades, a que us en feu socis i us tragueu la tarja federativa. Igualment, va dirigida a tots els socis que encara no posseïu la llicència de la FEEC. Durant el darrer quadrimestre d’enguany (de l’1 de setembre al 31 de desembre), us podeu treure la llicència federativa, vàlida fins al 31 de desembre, beneficiant-vos d’un descompte entre el 20% i el 35%. No us preocupeu pels preus de les llicències, doncs les més econòmiques (modalitats A i B) es poden treure a partir de 44,25 euros per a tot l'any (fins a 34,- euros per als menors de 18 anys, segons l’edat), vàlida des de l'1 de gener al 31 de desembre.
Qualsevol persona, sigui sòcia o no de l’Entitat, que no estigui en possessió de la tarja de la Federació, haurà de treure una assegurança temporal (per un dia o més), en el moment de fer la inscripció a Secretaria per a qualsevol activitat organitzada pel Centre Excursionista. El preu d’aquesta assegurança és de 4,80 euros per 1 dia, i les activitats cobertes seran les pròpies de la FEEC sempre que estiguin organitzades per l’Entitat o d’una prova que depèn d’un calendari oficial de la FEEC i s’ajustin a la normativa corresponent sobre llicències temporals.  

 
Llicència Bàsica "Modalitats d'Assegurança A i B"

 
A qui va dirigida
A tots aquells excursionistes habituals o eventuals, practicants de senderisme, caminades, marxes i campaments en un àmbit geogràfic restringit (baixa i mitja muntanya), que desitgin obtenir una llicència econòmica amb unes cobertures bàsiques (segons la llei 8/1999 de 30 de juliol) i gaudir de tots els avantatges federatius que comporta.

 
Àmbit geogràfic de cobertura
Espanya, Portugal, Andorra i Pirineus francesos.

 
Activitats cobertes
Excursionisme, marxes, senderisme, travesses i acampades en baixa i mitja muntanya.

 
Prestacions
·        Participació en activitats organitzades per la FEEC: marxes, campaments, activitats de joventut i activitats docents de l’ECAM d’aquestes modalitats.

·        Participació com a amateur en competicions d’àmbit català internacional de marxes tècniques i caminades de resistència.

 
Què no cobreix
·        En queden excloses específicament les activitats en alta muntanya, amb raquetes de neu i els campaments d’iglús.

·        No cobreix accidents esdevinguts com a conseqüència de la pràctica d’activitats diferents de les especificades.

·        No cobreix despeses mèdiques o de rescat quan s’hagi esgotat el límit de capital assegurat per un mateix sinistre.

·        No cobreix els casos indicats en les exclusions generals. Per participar puntualment en altres activitats no cobertes organitzades per les entitats o la FEEC caldrà fer el canvi a una modalitat de llicència amb cobertures més àmplies o tramitar la corresponent ampliació temporal de l’assegurança a través de l’entitat.

 
Diferència entre les modalitats A i B
Només les categories juvenil i major de la modalitat B tenen dret a rebre la revista Vèrtex a partir de la data de la tramitació de la llicència. A Vèrtex hi trobareu informació i reportatges d’interès de les entitats, la Federació i el món de la muntanya en general.

 
Podeu obtenir més informació sobre el Pla de Llicències de la FEEC i preus d'enguany a la Secretaria del CET, a l'horari habitual, i també a la següent pàgina web de la FEEC:    http://www.feec.cat/menu-feec/llicencies

Igualment, podeu obtenir més informació sobre el Pla de Llicències temporals de la FEEC i preus d'enguany a la Secretaria del CET, a l'horari habitual, i també a la següent pàgina web de la FEEC:             




La Vocalia de Senders
Setembre/2013