Afegeix-me a Favorits!

<b></b>
Cim de la Roca Falconera (Parc Natural de la Serra de Montsant, El Priorat)

19 d’abril del 2007

SENDERS DE GRAN RECORREGUT


G.R.-83. Vuitena etapa: Prats de Molló-
Refugi Marialles - Castell


EL CAMÍ DEL NORD O DEL CANIGÓ (G.R.-83). Mataró - Canigó - Prada de Conflent. La ruta de l'Exili.

Vuitena etapa: Prats de Molló - Refugi Marialles - Castell (26,600 Km)


Diumenge, dia 20 de maig


Prats de Molló i la Presta és un municipi català de la comarca del Vallespir, a la Catalunya Nord. Administrativament forma una comuna francesa amb el nom de Prats-de-Mollo-la-Preste que és la capital del cantó de Prats de Molló, que forma part del departament dels Pirineus Orientals.

Va ser el lloc en què va ser detingut en Francesc Macià, per part de la gendarmeria francesa, en el seu intent a la tardor del 1925, d'alliberar Catalunya. Macià, Gassol i Bordas de la Cuesta, són mantinguts en detenció en un hotel de Perpinyà, per ordres del Prefecte dels Pirineus Orientals.

El judici que es va seguir contra Francesc Macià i els altres patriotes a París va ser un èxit per la causa catalana, Macià es va convertir d´acusat en acusador, tot fent valer el deure de Catalunya de lluitar pels seus drets, el plet de Catalunya es va internacionalitzar, i el que no es va guanyar per les armes es va conquerir pel gest dur i la mirada clara d´aquell home, Francesc Macià, Catalunya existia i lluitava per la seva llibertat!

Sortim de Prats de Molló (735 m) per un portaló de la muralla que cau per damunt de l'església. Travessem el pont i agafem un corriol a la dreta que ens mena a El Casot, seguim cap al coll del Miracle (1272 m), ens anem enfilant cap al coll de la Regina (1762 m), continuem pujant fins al refugi de Pla Guillem (2276 m), i aquí comencem a baixar cap a la collada de la Roqueta (2083 m) i el refugi de Marialles (1.718 m.), lloc bucòlic amb una situació de bellesa excepcional. Aquí acabarem l'etapa del G.R., però com que l'autocar no ens pot venir a buscar a Marialles, haurem de baixar fins al coll de Jou (1125 m) seguint el GR-10, i per un corriol, arribar al poblet de Castell (797 m), per trobar l'autocar.


Dificultat
: ***
Desnivells acumulats aproximats: (+ 1570 ) (- 1555)
Organitza: Vocalia de Senders.
Vocals: Robert Rué, Hermógenes Díez, Enric Cortés, Joan Perich



PROPERA ETAPA
Diumenge, dia 17 de juny
Refugi Marialles - Cim del Canigó - Xalet de Cortalets - Taurinyà (27,300 Km)



ETAPES QUE RESTEN
9ª etapa (17 de juny) Ref. Marialles - Cim del Canigó - Xalet de Cortalets - Taurinyà (27,300 Km)
10ª etapa (8 de juliol) etapa cloenda i Dinar de germanor.