Afegeix-me a Favorits!

<b></b>
Cim de la Roca Falconera (Parc Natural de la Serra de Montsant, El Priorat)

24 de febrer del 2007

SENDERS DE GRAN RECORREGUT

G.R.-83. Sisena etapa: Olot - Beget

EL CAMÍ DEL NORD O DEL CANIGÓ (G.R.-83). Mataró - Canigó - Prada de Conflent. La ruta de l'Exili.
Sisena etapa: Olot - Beget (25,250 Km)


Diumenge, dia 18 de març

Sortim d'Olot (450 m.) per la carretera de Les Freixes, en direcció a la Vall de Bianya, lloc on travessem la carretera i seguim per la pista asfaltada cap a Cap Sec, on hi ha un antic hostal.
Agafem pista cimentada a la dreta, que després esdevé de terra, i arribem a una cruïlla: agafem a la dreta, pujant cap a Can Joncars i el coll de Passasserres (780 m); baixem cap a la Vall del Bac, pas natural que comunica la Garrotxa amb les altes valls del Ter, força utilitzada durant segles, resta molt desconeguda malgrat ser un autèntic parc del romànic i amagar un conjunt monumental destacable. L'hostal de la Vall del Bac (580 m), on coincideix el G.R.-83 amb el G.R.-1, era un dels més importants de tota la Garrotxa i lloc de parada obligada on es canviaven les cavalleries de la ruta que enllaçava Olot i Besalú amb Camprodon, alhora que molt usat per bandolers i contrabandistes.
Baixem una mica i tot seguit pugem, passem per una esllavissada i tornem al camí, passant per les masies d'El Saguer de Pera i Can Cortal, i arribem al coll de Salomó (800 m), i, tot seguit, Can Salomó. Baixem cap a Can Bolassell i la Teuleria, travessem el riu per un pont i seguim per la pista asfaltada fins a Beget (577 m), petit i bonic poble que pertany des de 1969 al Ripollès com a pedania de Camprodon, malgrat que geogràficament és un poble de la Garrotxa; està situat en una fondalada i compta amb un monumental temple parroquial romànic dedicat a Sant Cristòfol, del segle X al XII. En aquest temple, es conserva la famosa Majestat de Beget, magnífica talla romànica, de la segona meitat del segle XII.


Dificultat
: **
Desnivells acumulats aproximats: (+ 740m.) (- 580 m.)
Organitza: Vocalia de Senders.
Vocals: Robert Rué, Hermógenes Díez, Enric Cortés, Joan Perich


PROPERA ETAPA

Diumenge, dia 22 d'abril
Beget - Prats de Molló (19,500 km)


ETAPES QUE RESTEN

7ª etapa....22 d'abril BEGET – PRATS DE MOLLÓ
8ª etapa....20 de maig PRATS DE MOTLLÓ – MARIALLES – COLL DE JOU
9ª etapa....17 de juny REFUGI DE MARIALLES – CANIGÓ- TAURINYÁ
10ª etapa.....8 de juliol DINAR DE GERMANOR