Afegeix-me a Favorits!

<b></b>
Cim de la Roca Falconera (Parc Natural de la Serra de Montsant, El Priorat)

17 de gener del 2007

ITINERARIS PER CATALUNYA.


Mirador del Gresolet - Puig de la Canal
Baridana - Josa del Cadí

Mirador del Gresolet – Puig de la Canal Baridana – Josa del Cadí (22,540 Qms.)

Diumenge, dia 17 de setembre

Aquesta sortida es pot considerar l'excursió més important del Parc Natural del Cadí, doncs és ja una autèntica excursió d'alta muntanya, en la qual s'assoleixen els cims més elevats de la Serra del Cadí. Va ser programada en el seu moment dins el cicle CAMINADES PEL PARC NATURAL CADÍ-MOIXERÓ (2ª part), però va haver de ser ajornada per problemes tècnics. Si bé és llarga i amb força desnivell, és una de les més boniques que es poden fer al Cadí, i tothom que normalment fa senderisme està capacitat per fer-la.

En teoria, l’excursió comença al Mirador del Gresolet (1.580 m), al terme municipal de Saldes, però per estalviar-nos un bos tros de pista, i aprofitant que anirem en vehicles particulars, pujarem fins al Coll de les Bassotes (1.860 m) on començarem l’excursió. En el Coll de les Bassotes trobem el G.R.-150, el G.R.-107 i el PR-C 124. Seguirem aquest últim, pujant en direcció al Clot dels Moros i al Prat Socarrat (2.100 m). El camí és visible i ben marcat; des d’un revolt es pot veure Josa de Cadí, Gósol i la Serra del Verd. Més endavant entrem a la zona de prats alpins, on s’ha de posar molta atenció a la senyalització. Continuem pel Prat de Vilec i la Costa Socarrada fins arribar a la Serra Pedregosa (2.450 m). Passem l’aresta en direcció nord-est per baixar al Clot Socarrat. Finalment, arribem al Pas dels Gosolans (2.410 m), lloc on prosseguirem pel GR 150-1, tot seguint la carena i deixant el PR-C 124, que ens menaria al refugi de Prat d’Aguiló. Hi ha una magnífica vista de la Cerdanya cap al nord i del Berguedà cap al sud.

Carenejarem un tram de camí, ens separem una mica de la carena i la tornem a assolir a la base del Pic de Cabirols (2.470 m), que ascendim per la cresta i davallem pel vessant sud cap al Pas de La Roca Plana (2.325 m) i el Puig de la Roca Plana (2.435 m). Més endavant, deixem la carena, continuant pel vessant sud del Pic de Costa Cabriolera, fins que la passem pell collet de la canal del Cabirol. Passem per la vessant nord, per sota els cims de Sastre i pugem una mica per creuar el Pas del Salt de Sastre i arribar al Coll de La Canal del Cristall (2.520 m).

Ens dirigim al vessant sud, i passem pel Puig de la Canal del Cristall (2.563 m), es baixa pel rocam de l’oest fins al coll que hi ha a la base del Puig de Quer, que flanquejarem pel vessant sud i continuarem la carena fins el Coll de Llitze (2.500 m) i el Puig de la Canal Baridana (2.648 m), punt més alt del G.R. i cim culminant de la Serra del Cadí. Davallem per una costa pedregosa molt inclinada fins al Coll de la Canal Baridana (2.500 m), seguim prop de la carena pel vessant sud fins al Puig de les Gralleres (2.545 m) i el Puig de les Tres Canaletes (2.618 m). Baixem pel vessant sud cap al Collet de la Canal de Migdia (2.590 m) i Les Gralleres (2.450 m).

Des d’aquest punt de la carena, comencem una forta devallada cap al Coll de Jovell (1.780 m). Aquest coll marca el límit entre el Cadí i el Cadinell, amb una extensa àrea de prats. Hi ha una cruïlla, travessem la pista, que comunica Josa amb Cornellana i continuem per un bonic camí que ens portarà a l’ermita de Santa Maria de Josa, i a Josa del Cadí (1.410 m), on descansarem d’aquesta dura però magnífica excursió.



Dificultat: ***

Desnivells acumulats aproximats: (+ 1.200 m) (- 1.600 m)

Organitza: Vocalia de Senders.

Vocals: Robert Rué, Hermógenes Díez, Enric Cortés i Joan Perich.
*
*
*