Afegeix-me a Favorits!

<b></b>
Cim de la Roca Falconera (Parc Natural de la Serra de Montsant, El Priorat)

6 d’agost del 2009

L'EBRE: CAMINS D'AIGUA

En aquest Blog teniu l'oportunitat de veure un extraordinari documental en format vídeo, amb un total de 22 vídeos d'uns deu minuts de durada cadascun, sobre l'Ebre, que va ser emès per TV3, Televisió de Catalunya, i la Televisión de Aragón. Coïncidint amb el GR 99, que fem aquesta temporada, és un bon moment per a veure aquesta impressionant sèrie documental.

Es tracta d'una sèrie de caràcter divulgatiu que va dirigida a un ampli sector del públic, al qual es dóna a conèixer què és i com és l'Ebre des d'una nova perspectiva: l'aèria, inusual, atractiva, diferent i que el públic no acostuma a veure mai. El programa parteix del concepte de patrimoni integral, és a dir, de la suma dels diferents vessants (artístic, natural i antropològic) complementats amb les indicacions històriques i literàries corresponents.

La imatge, agafada des de l'aire, projecta aquest conjunt i ofereix tota una successió no només de paisatges, sinó de tots aquells elements que s'hi poden trobar i que a la vegada el configuren. Des de la fauna, el patrimoni arquitectònic, els pobles o els elements naturals, els estanys o els salts d'aigua fins a totes aquelles activitats que s'hi desenvolupen. Les imatges van acompanyades d'una música i un text capaços de captivar i emocionar. El text, que n'és el fil conductor, no és una simple descripció: és tot un seguit de suggeriments provinents de l'àmbit històric i literari, que ajuden a comprendre i a la vegada complementen les belles i espectaculars imatges. En aquest video de 10 minuts, podeu veure una petita mostra:

"L'Ebre, camins d'aigua" és una sèrie que respon a un contingut específic i coherent en si mateix. És per aquest motiu que no es tracta d'una simple suma d'imatges, sinó que la mateixa captació i ordre de cada fotograma respondrà a un discurs concret adaptat a la realitat en cada un dels capítols. El resultat és en si mateix una visió completa del contingut i de la diversitat del riu Ebre.

La gravació de les imatges s'ha dut a terme amb la tecnologia més avançada, l'alta definició (HD), i a través del sistema Cineflex, únic a Europa, que permet la màxima qualitat d'imatge. A més, el suport digital permet reutilitzar les imatges tantes vegades com es vulgui sense pèrdua de qualitat.

En el enllaços següents podeu accedir als 22 vídeos. En realitat el documental es compon de 6 capítols, de tres o quatre parts cadascun, més un setè capítol que és un resum de tota la filmació sobre l'Ebre. Esperem que us agradi:

L'Ebre: Camins d'aigua. Introducció. Resum de tot el documental sobre l'Ebre, des del seu naixement fins a les terres del delta.


L'Ebre: Camins d'aigua. Capítol 1. Des de Fontibre fins a Burgos. 
L'Ebre: Camins d'aigua. Capítol 2. Des de Miranda de Ebro (Burgos) fins a Alfaro (La Rioja). 
L'Ebre: Camins d'aigua. Capítol 3. Des d'Alfaro (La Rioja) fins a Saragossa (Aragó). 
L'Ebre: Camins d'aigua. Capítol 4. Des de Saragossa (Aragó) fins a Casp (Aragó). 
L'Ebre: Camins d'aigua. Capítol 5. Des de Casp (Aragó) fins a Xerta (Catalunya). 
L'Ebre: Camins d'aigua. Capítol 6. Des de Tortosa fins a l'Illa de Buda (Delta de l'Ebre). 

Nota: és aconsellable no descarregar més d'un vídeo a la vegada, per mantenir el màxim possible l'ample de banda, d'altra manera es poden produir aturades durant la reproducció. * * * *

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bé, aquesta és la meva primera visita al teu bloc! Som un grup de voluntaris i començar una nova iniciativa en una comunitat regional en el mateix lloc exacte. El teu bloc ens ha proporcionat informació valuosa per a treballar. Vostè ha fet una tasca meravellosa!