Afegeix-me a Favorits!

<b></b>
Les Tres Creus a la Mola d'Estat (Muntanyes de Prades)

20 d’abril del 2009

LA LLICÈNCIA DE LA FEEC SERÀ REQUISIT INDISPENSABLE



Benvolguts amics,


A partir de la propera temporada de Senders de Gran Recorregut, 2009-2010, que començarà el mes de setembre, serà necessari estar en possessió de la llicència de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per poder participar en les nostres caminades. Fins ara, com ja sabeu, la Vocalia de Senders us ha recomanat, a cada sortida de Senders, que estigueu federats, i per tant que sigueu socis del Centre Excursionista, però a partir del setembre això canviarà: no s'admetran inscripcions si no esteu federats.


Ha estat una decisió que s'ha pres a nivell del Centre, perquè volem que tothom vagi segur a la muntanya. No és una qüestió de la Secció d'Excursionisme ni de cap vocalia, sino de la pròpia Entitat. Els associats tenen tots els drets que els concedeixen les disposicions oficials, entre ells el d'obtenir la tarja d'assegurança i afiliació a la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya i de les altres a les quals el Centre s'hagi adherit i, per tant, els drets que concedeixen aquests documents. La possessió d'aquestes targes és obligatòria per als associats que prenguin part en activitats i cursets esportius programats per l'Entitat, per les Federacions o bé per d'altres Societats.


La FEEC ofereix a les entitats la opció d'acollir-se a un conveni que els permet estar cobertes per la pòlissa de Responsabilitat Civil de la Federació. L'única condició és que l'Entitat s'ha de comprometre a que en totes les activitats que organitzi exigeixi la llicència federativa en curs de la FEEC (en l'especialitat corresponent a l'activitat).


Sens dubte és convenient tenir una assegurança d'accidents per a practicar qualsevol esport de muntanya, més encara si l'activitat és continuada i comporta un cert risc. Per això, la FEEC posa a l'abast de tots els socis el seu pla de llicències i assegurances perquè tingueu una cobertura segons les vostres necessitats. La llicència també comporta tota una sèrie d'avantatges: descomptes tant a refugis, estacions d'esquí o a botigues d'esport, subscripció gratuïta a la revista Vèrtex i al Butlletí de la FEEC, accés a cursets d'escalada i esquí de muntanya, etc.


Des d'aquest moment, volem fer una crida
a tots els qui encara no sou socis del Centre, però que veniu sovint a les nostres caminades, a que us en feu socis i us tragueu la tarja federativa. Igualment, va dirigida a tots els socis que encara no posseïu la llicència de la FEEC. Disposeu dels mesos de juny i juliol (fins al dia 31) per treure-us la llicència si voleu participar amb nosaltres la propera temporada, que dedicarem al Camí Natural de l'Ebre, el GR 99. Però no us preocupeu pels preus de les llicències, doncs les més econòmiques (modalitats A i B) es poden treure a partir de 25,50 euros per a tot l'any (15,50 euros per a menors de 18 anys), vàlida des de l'1 de gener al 31 de desembre, la qual cosa suposa només una despesa de 2,5 euros per etapa mensual de Senders de Gran Recorregut!


Als nouvinguts, que vénen per primera vegada a participar amb nosaltres de les caminades i provar com funciona, i si els atrau aquesta modalitat de fer esport, gaudint, a la vegada, de la muntanya i d'un bon ambient de germanor, evidentment no se'ls exigirà ni fer-se'n soci ni estar federats durant les primeres sortides. A secretaria se'ls farà entrega d'un carnet vàlid per a tres inscripcions. A partir de la quarta, si els agrada i continuen sortint amb nosaltres, se n'hauran de fer socis i federar-se.



Llicència Bàsica "Modalitats d'Assegurança A i B"


A qui va dirigida

A tots aquells excursionistes habituals o eventuals, practicants de senderisme, caminades, marxes i campaments en un àmbit geogràfic restringit (baixa i mitja muntanya), que desitgin obtenir una llicència econòmica amb unes cobertures bàsiques (segons la llei 8/1999 de 30 de juliol) i gaudir de tots els avantatges federatius que comporta.


Àmbit geogràfic de cobertura

Espanya, Portugal, Andorra i Pirineus francesos.


Activitats cobertes

Excursionisme, marxes, senderisme, travesses i acampades en baixa i mitja muntanya (fins als 2.000 metres).


Prestacions

  • Participació en activitats organitzades per la FEEC: marxes, campaments, activitats de joventut i activitats docents de l'ECAM d'aquestes modalitats.
  • Participació com a amateur en competicions d'àmbit català de marxes tècniques i caminades de resistència.
  • És vàlida per a participar en competicions oficials d'àmbit estatal, ja que inclou les condicions establertes en el Reial Decret 849/1993 de 4 de juny.

Què no cobreix

  • En queden excloses específicament les activitats en alta muntanya, amb raquetes de neu i els campaments d'iglús.
  • No cobreix accidents esdevinguts com a conseqüència de la pràctica d'activitats diferents de les especificades.
  • No cobreix despeses mèdiques o de rescat quan s'hagi esgotat el límit de capital assegurat per un mateix sinistre.
  • No cobreix els casos indicats en les exclusions generals. Per participar puntualment en altres activitats no cobertes organitzades per les entitats o la FEEC caldrà fer el canvi a una modalitat de llicència amb cobertures més àmplies o tramitar la corresponent ampliació temporal de l'assegurança a través de l'entitat.

Diferència entre les modalitats A i B

Només les categories juvenil i major de la modalitat B tenen dret a rebre la revista Vèrtex a partir de la data de la tramitació de la llicència. A Vèrtex hi trobareu informació i reportatges d'interès de les entitats, la Federació i el món de la muntanya en general.



Podeu obtenir més informació sobre el Pla de Llicències de la FEEC i preus d'enguany a la Secretaria del CET, a l'horari habitual, i també a la pàgina web de la FEEC:

www.feec.org/Llicencies/preus_assegurances09.htm



Molt cordialment,




La Vocalia de Senders

vocalia-senders@ono.com

http://www.vocaliadesenders.blogspot.com/

*

*

*

*